Bihar hírei

2017.06.09. 15:40

Sikeresnek ítélték az első diákolimpiát

Díjátadásokkal, értékelésekkel ért véget az elmúlt csütörtökön délután Érmihályfalván az I. Kabos Endre Diákolimpia. A következő, jövő évi megszervezésével is az érmelléki kisvárost bízzák meg.

Díjátadásokkal, értékelésekkel ért véget az elmúlt csütörtökön délután Érmihályfalván az I. Kabos Endre Diákolimpia. A következő, jövő évi megszervezésével is az érmelléki kisvárost bízzák meg.Az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium, a Zelk Zoltán Általános Iskola, és a  városi önkormányzat, valamint a megyei RMDSZ és a tanfelügyelőség összefogásával első ízben szervezték meg a Kabos Endre sport diákolimpiát a Bihar megyei magyar tannyelvű V. - XII. osztályos diákok számára május 29-én és 30-án, illetve június 8-án az érmelléki kisvárosban. A rendezvény célja volt a diákokat aktív testmozgásra ösztönözni, a versenykiírásban szereplő sportágakat népszerűsíteni, a tehetséggondozás, az utánpótlás nevelése. A versenyszámokat igény szerint a Praszler Gyula focistadionban, a mellette lévő Malom utcában, illetve a sportcsarnokban és a sportteremben tartották meg.

Záróünnepség

Az elmúlt csütörtökön délután az aznapi számok díjátadásával, illetve az egész sorozat záróünnepségével ért véget a verseny. A focipályán felsorakozott fiatalokat, edzőiket/tanáraikat elsőként Szabó Ödön képviselő, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke köszöntötte, reményét fejezve ki, hogy az esemény "gyökeret ver", sikerül a magyar tannyelvű iskolákat a sport által is összefogni. Sikerként könyvelte el, hogy már az első alkalmon 24 tanintézmény közel 600 diákja állt rajthoz valamilyen sportágban, ami a házigazdákat is dicséri, hiszen nem volt kevés munka a versenyeket megszervezni, a résztvevőket ellátni (mintegy 60-an végezték a "háttérmunkát"). A politikus azt is eredménynek könyvelte el, hogy a fiatalok a sport révén megtanulnak csapatban dolgozni. Botházy Nándor, a szervezet sportért felelős ügyvezető alelnöke is a szervezők munkáját köszönte meg, a fiataloknak pedig a verseny háromszoros olimpiai bajnok névadóját állította példaképül.

Díjátadás

Ezek után nevezettek mellett Zeffer Tímea és Csengeri Csongor iskolaigazgatók adták át az okleveleket, érmeket, kupákat, több fiatalt is többször szólítva, akik több sportágban, vagy egy sportág több számában is kiemelkedően teljesítettek. Zárszót Nyakó József polgármester mondott, aki sikernek nevezte, hogy míg mások csak aspirálnak rá, városa "olimpiát" rendezhetett, sőt, már a másodikkal is megbízták. (Előzőleg elhangzott a megyei szervezők részéről, hogy szerintük a helyszínek és a szervezői gárda "együttállása" révén Érmihályfalva a legalkalmasabb a szervezésre.) "Jövőre várunk vissza titeket", zárták az I. Kabos Endre Diákolimpiát a szervezők.

Sportágak, legjobbak

Az I. Kabos Endre Diákolimpia legjobbjai, a versenynapok sorrendjében, a szervezők adatai szerint:

Május 29., női triatlon: 1. Pintér Petra, 2. Ökrös Valéria, 3. Deac Krisztina (mindhárman Érmihályfalva); férfi triatlon: 1. Tóth Roland (Nv., T. Vuia), 2. Kiss Attila (Bors), 3. Kelemen István (Nv., T. Vuia); terepfutás, 1000 m: 1. Milak Sámuel (Mihályfalva), 2. Mészáros Levente (Mihályfalva), 3. Munkácsi Levente (Nv., I. Vulcan); terepfutás, 800 m: 1. Koszta Nikolett (Székelyhíd), 2. Nyerges Kamilla (Nv., I. Vulcan), 3. Gyarmati Krisztina (Nv., I. Vulcan); síkfutás, 100 m: 1. Nagy Botond (Székelyhíd), 2. Milak Sámuel, 3. Tóth Roland; síkfutás, 80 m: 1. Miculescu Gabriella (Nv., I. Vulcan), 2. Bende Anita (Székelyhíd), 3. Nagy Renáta (Nv., I. Vulcan); távolugrás, fiúk: 1. Tóth Rolnad, 2. Kelemen István (Nv., T. Vuia), 3. Kiss Attila; távolugrás, lányok: 1. Ökrös Valéria, 2. Deac Krisztina, 3. Pintér Petra; asztalitenisz: 1. Rabatin Róbert, 2. Tifra István, 3. Milak Sámuel (mindhárman Mihályfalva); erőpróba: 1. Puskás Tibor (Nv., T. Vuia), 2. Szabó Gergő (Székelyhíd), 3. Tóth Roland; labdarúgás, VII. - VIII.: 1. Mihályfalva, 2. Székelyhíd, 3. Semjén; kézilabda, fiúk: 1. Szalacs, 2. Félegyháza, 3. Tamási;

Május 30., labdarúgás, V. - VI.: 1. Mihályfalva, 2. Nv., Szacsvay, 3. Székelyhíd; kézilabda, lányok: 1. Szalacs, 2. Mihályfalva, 3. Félegyháza;

Június 8., női triatlon: 1. Disznós Viktória (Szentjobb), 2. Oláh Emese (Semjén), 3. Polgár Krisztina (Szentjobb); férfi triatlon: 1. Kupás Dávid (Semjén), 2. Nagy Krisztián (Szentjobb), 3. Sándor Dávid (körtvélyes); terepfutás, 1000 m: 1. Fándly Márk (Nv., Szacsvay), 2. Kupás Dávid, 3. Varga Krisztián (Mihályfalva); terepfutás 800 m: 1. Pázmán Réka (Szalacs), 2. Huszár Ingrid (Nv., Szacsvay), 3. Márton Dorottya (Nv., Ady); síkfutás, 100 m: 1. Fándly Márk, 2. Nagy Krisztián, 3. Zaiti Levente (Körtvélyes), síkfutás, 80 m: 1. Bihari Krisztina (Micske), 2. Disznós Viktória, 3. Pázmán Réka; távolugrás, fiúk: 1. Fándly Márk, 2. Sándor János (Körtvélyes), 3. Szilágyi Zoltán (Szalacs); távolugrás, lányok: 1. Sajó Vanda (Szalacs), 2. Disznós Viktória, 3. Pázmán Réka; asztalitenisz: 1. Székely Viktor (Élesd), 2. Bálint Károly (Élesd), 3. Réder László (Mihályfalva); erőpróba: 1. Magyar Boby (Szalacs), 2. Kupás Dávid, 3. Farkas Kristóf (Körtvélyes); kézilabda, fiúk: 1. Kágya, 2. Nv., Ady, 3. Székelyhíd; kézilabda, lányok: 1. Margitta, 2. Mihályfalva.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!