Bihar hírei

2017.06.01. 15:15

Jótékonysági est Érsemjénben

Ötödik alkalommal tartották meg Érsemjénben az Együtt a gyermekekért elnevezésű, egész estés jótékonysági rendezvényt, melynek célja adományokat gyűjteni egy élménydús gyermeknap megrendezéséhez.

Ötödik alkalommal tartották meg Érsemjénben az Együtt a gyermekekért elnevezésű, egész estés jótékonysági rendezvényt, melynek célja adományokat gyűjteni egy élménydús gyermeknap megrendezéséhez.

Szülők, pedagógusok és gyermekek sokasága gyülekezett május 26-án, pénteken délután a sportcsarnokban, amely immár másodjára adott otthont a csaknem három órás rendezvénynek. Nagy Mirela igazgatónő köszöntötte az egybegyűlteket, az adományozó támogatókat, a szomszéd települések iskoláinak képviselőit, a magyarországi, bagaméri testvériskolánk küldöttségét, a falu vezetőségét. Balázsi József polgármester a szülőföldön, szülőfaluban való megmaradás fontosságáról beszélt, majd Cseke Attila szenátor méltatta e nemes, gyermekek javára gyűjtő kezdeményezést. Az este folyamán tizenhét műsorszámot láthattunk. Immár hagyományos módon a Szülőkórus lépett fel elsőként, akik idén két dallal is készültek, Cserháti Zsuzsa: Édes kisfiam és a Republic: Ima a gyermekekért című dalait hallhattuk. Megható volt, hogy most gyermekeikkel együtt álltak színpadra, így mindenki láthatta, ők kikért is énekelnek.

Elérte célját

Ezután az óvodás és iskolás gyermekek nagyon változatos, vidám előadásai következtek. Láthattunk zumbázó ovisokat, twistelő ötödikeseket, Michael Jacksont imitáló harmadikosokat, kendős táncot, modern táncokat, részletet a Macskák musicalből. Volt műanyag poharakkal ritmust verő „cup-song”, amit a VI.-os gyerekek adtak elő nagy sikerrel, power pointos bemutató, versmondás, éneklés és gyermekkórus is. Legvégül pedagógusok egy csoportja adott elő egy kánont, szintén hagyományosan zárva ezzel az előadások sorozatát. Következett a tombola-húzás, a felajánlott tárgyakra való árverés. Értékes tárgyakat, könyveket, kézműves termékeket, borokat, konyhai robotgépeket lehetett nyerni és lehetett rájuk licitálni. Nagy volt az érdeklődés, sokan maradtak és vettek részt az este ezen részében is. Köszönet minden résztvevőnek, szervezőnek és legfőképp támogatónak, hogy az idei jótékonysági estünk is célját elérte és az utolsó iskolai héten megrendezhetjük a tervezett nagyszabású gyermeknapot.

Vanyó-Kecskés Éva Andrea tanítónő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!