Bihar hírei

2017.06.14. 12:12

Elsőáldozás volt Érsemjénben

Tizenhat gyerek részesült vasárnap délelőtt az elsőáldozás szentségében Érsemjénben. Nagy János prédikációjában kiemelte: a fiatalok egy éves felkészülés után, tiszta lélekkel járulhatnak első alkalommal Krisztus elé.

Tizenhat gyerek részesült vasárnap délelőtt az elsőáldozás szentségében Érsemjénben. Nagy János prédikációjában kiemelte: a fiatalok egy éves felkészülés után, tiszta lélekkel járulhatnak első alkalommal Krisztus elé.A Szent Tibor és Szent Zsuzsanna vértanúk tiszteletére felszentelt érsemjéni római katolikus templomban ünnepi szentmisét tartottak vasárnap délelőtt: tizenhat gyerek vehette magához első alkalommal az Oltáriszentséget. Minden pad megtelt ez alkalomra, miközben az ünnepség már a templom udvarán megkezdődött: Nagy János plébános előmondása nyomán a szülők áldásukat adták a nyolc leányra és nyolc fiúra, úgy, hogy mindegyikük egyik kezét a gyerek fejére tette, majd az áldás után keresztet rajzoltak a homlokára. Ezt követte a bevonulás és az ünnepi szentmise, melyen - ahogyan a plébános fogalmazott - mindannyian megtapasztalhatjuk Jézus szeretetét, nem csak az elsőáldozók, de a szülők, keresztszülők, hozzátartozók is. A gyerekek közös imája és néhány vers elhangzása után Nagy János prédikációjában kiemelte: a fiatalok egy éves felkészülés után, tiszta lélekkel, boldogan járulhatnak első alkalommal Krisztus elé.

Életünk drága kincse

Az Oltáriszentség olyan drága kincse életünknek, amit a történelem során sokan az életük árán is védelmeztek, a ma feladata, a szülők és keresztszülők felelőssége pedig, hogy az elsőáldozók hogyan fogják a következőkben megélni kereszténységüket, mondta a tisztelendő. A gyerekek égő gyertyával a kezükben újították meg a keresztségi fogadalmukat (de a szöveg mondásába a hívek egy része is bekapcsolódott). A szentmise végén a gyerekek újra rövid verses-énekes műsort adtak elő, majd megkapták elsőáldozási emléklapjaikat, a plébános pedig köszönetet mondott mindazoknak, akik az ünnepi alkalom lebonyolításában részt vállaltak. A kivonulást a csoportkép elkészítése követte a templom kertjében (mely utolsó ottjártunk óta szemlátomást megújult), majd szeretetvendégség zárta az ünnepséget.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!