Bihar hírei

2017.06.19. 11:21

Elment Szénási Ferenc...

Ismét szegényebb lett a partiumi magyarság egy igaz emberrel. A napokban távozott közülünk Szénási Ferenc, Nagyszalonta kilencvenes évekbeli közéleti személyisége.

Ismét szegényebb lett a partiumi magyarság egy igaz emberrel. A napokban távozott közülünk Szénási Ferenc, Nagyszalonta kilencvenes évekbeli közéleti személyisége.Nevéhez fűződik Bocskai István fejedelem szobrának megvalósítása, hisz ő volt az, aki a ’90-es évek második felében a hajdúvárosi RMDSZ szervezetének kulturális alelnökeként elindította a Bocskai-szobor projektet, amelyet a fejedelmi város 2000-ben vitelezett ki a Bocskai István Társaságon keresztül. Kolozsi Tibor alkotását Dávid Ibolya és Tőkés László leplezte le ugyanabban az esztendőben.

A szoboravatót követően a megyei és a helyi RMDSZ-szervezet politikájával egyre kevésbé egyező nézetei miatt, érdemeit is elvitatva félreállították, melynek következtében kivonult a közéletből. Ezt követően az Arad megyei Zerinden élt, haláláig. Szénási Ferenc 67 évesen távozott közülünk.

Nyugodjék békében, emléke legyen áldott!

Az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!