Bihar hírei

2017.02.23. 10:41

Farsangi bál testvérvárosok részvételével

Az Érmihályfalváért Egyesület idén is megszervezte a városi farsangi bált, melyre a kisváros Gödör rendezvényházában került sor szombaton. A testvérvárosok is képviseltették magukat.

Az Érmihályfalváért Egyesület idén is megszervezte a városi farsangi bált, melyre a kisváros Gödör rendezvényházában került sor szombaton. A testvérvárosok is képviseltették magukat.

Mintegy százan vettek részt az idei érmihályfalvi városi farsangi bálon, melyet az elmúlt szombaton tartottak meg, s melyre este hét órakor kezdtek gyülekezni a résztvevők. Leghamarabb a testvérvárosok küldöttségei érkeztek meg: Balmazújvárost dr. Veres Margit polgármester asszony, Hajdúnánást dr. Juhász Endre alpolgármester és Nagyné Juhász Krisztina képviselőtestületi tag képviselte, Nyíradonyból pedig nem csak Kondásné Erdei Mária polgármester asszony érkezett, de Tasó László korábbi polgármester, jelenlegi országgyűlési képviselő, miniszterelnökségi államtitkár is. Megjelent továbbá Biró Rozália és Szabó Ödön képviselő is (utóbbi feleségével és három gyerekével, útban hazafelé a Budapesten tartott Kárpát-medencei családtalálkozóról).

Nyitótánc

A nagyrészt jelmezes farsangolókat Nyakó József polgármester mellett a két képviselő és az államtitkár köszöntötte, a bál nyitótáncára Tasó László  Biró Rozáliát kérte fel. Szokássá vált, hogy a bál programjához tartozik a nyugdíjasok egyesületének egy produkciója, amit a Szépkor tagjai saját farsangi összejövetelükre készítenek, ezúttal ez egy úgynevezett járókeretes-görbebotos "tánc" volt, talán mondani sem kellene, milyen nagy sikerrel. A táncteret ezután a mindenféle jelmezt öltött bulizók foglalták el, miközben a jelmezversenybe benevezettek be is mutatkoztak és megkezdődhetett a szavazás: a bál résztvevői valamennyien szavazhattak a nekik legjobban tetszőre.

Kilenc ajándék

Mivel a testvérvárosi küldöttségek is mind ajándékokkal érkeztek, a szervezőkéivel együtt kilenc jutalmat lehetett átadni a következők szerint: 1. Nyári lányok (Torda Imre és Csilla); 2. (megosztva) Robin Hood és Boros-Tyán (Gyenge Attila és Boros Emőke), illetve D Artagnean és az utcazenész (Kovács Zoltán és Tóth Árpád); 3. (megosztva) Mickey és Minnie (Fele Sándor és Timea), illetve Miami helyszínelők (Karsai Attila és Magdolna); különdíjak: Robika és párja (Varga Róbert és Tünde), Döglégy Öcsi (ifj.Bánházi Miklós), Jancsi és Juliska (Kovács Attila és Angéla), David Copperfield és asszisztense (Lukács László és Judit). A Sanzon együttes muzsikája mellett vasárnap hajnalig tartott a jó hangulatú mulatság.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!