Bihar hírei

2016.09.18. 09:31

Hajdúhét – Szalontai Magyar Napok

A nagyszalontai RMDSZ szervezésében idén immár tizennegyedik alkalommal kerül sor a Hajdúhét – Szalontai Magyar Napok nevet viselő rendezvénysorozatra. A színes, változatos programokkal tűzdelt esemény szeptember 19–24. között zajlik majd.

A nagyszalontai RMDSZ szervezésében idén immár tizennegyedik alkalommal kerül sor a Hajdúhét – Szalontai Magyar Napok nevet viselő rendezvénysorozatra. A színes, változatos programokkal tűzdelt esemény szeptember 19–24. között zajlik majd.

Szeptember 19., hétfő

Fókuszban az egészség

Az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel idén is ingyenesen részesülhetnek vérnyomás- és vércukorszint mérésben a város lakosai Ács Árpád asszisztens közreműködésével, szeptember 19-én, 10.00 órától a Magyar Házban. Ugyanakkor idén először dr. Tolnai Angéla jóvoltából 14.00 órától szintén a Magyar Házban hemoglobinszint mérésre is lesz lehetőség, viszont erre a mérésre előre fel kell iratkozni a Magyar Ház irodájában. A felnőtteknek szánt vizsgálatok mellett 10.00 és 12.00 óra között ingyenes fogászati felmérés is lesz gyermekeknek dr. Vígh József rendelőjében.

Kiállítás a Hajdúhét tiszteletére

Nagyszalonta művészei a Hajdúhét keretében bemutatják legszebb alkotásaikat a város művészetkedvelő lakosságának.

Szeptember 19-én, hétfőn, 14.00 órától az Arany Palota nagygalériájában nyílik meg a színes tárlat, ahol számos művészeti ág képviselője mutatja be munkásságát.

Szeptember 20., kedd

Sportnap

Lehet jelentkezni a vetélkedőkre!

Az RMDSZ és az Arany János Elméleti Líceum közös szervezésében, szeptember 20-án, 14.00 órától a piactéren mérhetik össze tudásukat mindazok a sportkedvelő gyerekek és felnőttek, akik szívesen próbára tennék jártasságukat a következő versenyszámokban: BMX, görkorcsolya, penny board-gördeszka.

A jelentkezők két korcsoportban versenyezhetnek majd, külön kategóriában a 12 éven aluliak és külön a 12 éven felüliek.

A versenyszámokra jelentkezni lehet Kiri Norbertnél, facebook privát üzenetben, szeptember 18-ig.

Életmód tanácsadás és aerobik edzés Katus Attilával.

A Zilahy Lajos Művelődési Házban szeptember 20-án, 16.00 órától a diákoknak nyújt életmód vezetési tanácsadást az ismert sportember, majd 18.00 órától a felnőtteket várja egy hasznos előadásra Katus Attila.

A beszélgetés után, 19.00 óra magasságában aerobik órán tornázhatnak együtt a résztvevők, mindazok, akik számára fontos a testedzés.

Ép testben, ép lélek! Tornázzunk együtt!

Szeptember 21., szerda

Üzletember találkozó

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Nagyváradi Regionális Irodája és Nagyszalonta Polgármesteri Hivatala közös szervezésében megrendezésre kerül 2016. szeptember 21-én, szerdán, 11.00 órától a nagyszalontai Magyar Házban (Nagyszalonta, Kossuth Lajos utca, 16-os szám) Gazdasági lehetőségek Dél-Biharban című üzletember találkozója.

Program: Sárközi Zoltán, az MNKH Nagyváradi Regionális Irodája irodavezetőjének köszöntője; Török László, Nagyszalonta polgármesterének köszöntője; Telegdi Andrea, Magyarország Kolozsvári Konzulátusa külgazdasági attaséjának köszöntője; Pásztor Sándor, a Bihar megyei Tanács elnökének köszöntője; Skapinyecz Péter, az MNKH Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat igazgatója – Határon átnyúló gazdasági együttműködési lehetőség a Magyar Nemzeti Kereskedőház segítségével; Králik Lóránd gazdasági szakértő előadása: Kis- és középvállalkozások, üzleti környezet; B2b találkozó, állófogadás. Az eseményre szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Hajdúvárosi Esték

Nógrádi György – a híres, nemzetközileg elismert politológus előadása Nagyszalontán: Migráció, Európa válságban!

A több mint 15 éves múltra visszatekintő Hajdúvárosi Esték, a gondolkodók klubjának meghívottja idén a legaktuálisabb világjelenséggel, Európa egyik legnagyobb aktualitással bíró problémájával, a migránsválsággal foglalkozik. Nógrádi György, nemzetközileg jegyzett politológus 18.00 órától a Magyar Házban, a legfrissebb információk, kulisszatitkok mentén kalauzolja el a hallgatóságot, elemzi a kialakult helyzetet és lehetséges forgatókönyveket vetít elő a találkozó alkalmával. A Hajdúvárosi Estéken az előadást követően a hallgatók is feltehetik a kérdéseiket, melyet az előadó megválaszol.

Szeptember 22., csütörtök

Ünnep kapujában

A fenti címmel tartja soros ülését az Arany János Művelődési Egyesület, a közelgő Arany év kapcsán. A konferencián számos olyan jelentős személyiség vesz majd részt, akik szívügyüknek tekintik az Arany év alkalomhoz illő programjának gyakorlatba ültetését. Az esemény 11.00 órától a Magyar Ház nagytermében kerül megrendezésre.

Gyerekrajzok tárlata

A Hajdúhét csütörtöki délutánján gyerekrajzok által ismerhetjük meg a legkisebbek véleményét arról, hogy mennyire fontos a család szerepe a mai társadalomban. Az Arany János Elméleti Líceum kisdiákjai rajzban mutatják be, hogy számukra mit jelent a család. A kiállított rajzokat szakértő értékeli, aki a legfontosabb tudnivalókat is elmondja a gyerekrajzok témaköréről. A rendezvénynek 18.00 órától a Magyar Ház ad otthont.

Szeptember 23., péntek

Színházi csemege

Az elmúlt évekhez hasonlóan közkívánatra természetesen az idei Hajdúhéten is lesz színházi est, melynek során egy újabb nagyszerű darabot láthatnak majd az érdeklődők.

Szeptember 23-án, pénteken, 19.00 órától a Zilahy Lajos Művelődési Házban Georges Feydeau: A BALEK (A hülyéje) című kétrészes bohózat elevenedik meg a színpadon, a budapesti Bulvárszínház ismert művészeinek az előadásában.

A darabban színpadra lép többek között: Beleznay Endre, Oszter Alexandra, Harsányi Gábor, Várkonyi András, Cseke Katinka, Sáfár Anikó, hogy csak néhányat említsünk az ismert és közkedvelt művészek közül.

A színházi estre helyre szóló belépő igényelhető a Magyar Ház titkárságán a lenti nézőtérre, valamint a Zilahy Lajos Művelődési Házban a karzatokra.

Szeptember 24., szombat

Kolbászfesztivál a kultúrháznál

A kolbászkészítő verseny helyszíne a Zilahy Lajos Művelődési Ház.

Kezdési időpont 12.00 óra.

Eredményhirdetés 17.00 órakor.

Közkívánatra ismét barátok közt segíti a szervezők munkáját Szőke Zoltán színművész.

Amíg bent tekerednek a kolbászok, addig a kultúrház udvarán felállított nagyszínpadnál szórakoztató programok várják a közönséget.

10.00: DOG Show – Az Antonia Save Animals Alapítvány szervezésében kutya-gazdi vetélkedő. 16.00: Tesók mulatós koncert. 16.50: Happy tánccsoport. 17.00: Kolbászkészítő verseny eredményhirdetése. 17.50: Arny Dance Táncstúdió fellépése. 18.00: Insect koncert. 19.30: Tombolasorsolás. 20.00: Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar koncertje. 20.50: Famous tánccsoport. 21.00: Ámokfutók koncert.

Tulipán tombola és kolbászos paprikás krumpli

Fortuna és a finom falatok összekapcsolódnak az idei kolbászfesztiválon, ugyanis mindazok, akik próbára teszik a szerencséjüket és vásárolnak az 1 lejes áron kínált tombolaszelvényből, ajándékba kapnak a vásárlás mellé egy adag kolbászos paprikás krumplit. Aki tehát a kolbászfesztiválon enne egy jót, keresse fel a Tulipán tombola standot, vásároljon játékszelvényt és legyen vendégünk egy tányér kolbászos finomságra.

Értékes nyeremények a tombolasorsoláson

Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a tombola játék sem babra megy, hiszen a sorsoláson számos értékes és hasznos ajándéktárgy talál majd gazdára, többek között kényelmes fotelek, bicikli, előfizetések. Az ajándékok kisorsolására a szabadtéri színpadon kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!