Bihar hírei

2016.06.30. 14:39

Kényszerű halasztás Szentjobbon

Csütörtökön megalakult Szentjobb község Helyi Tanácsa, ám nem mindennapi körülmények között el kellett odázni az alpolgármester megválasztását.

Csütörtökön megalakult Szentjobb község Helyi Tanácsa, ám nem mindennapi körülmények között el kellett odázni az alpolgármester megválasztását.

Ahogyan arról beszámoltunk, Szentjobb község Helyi Tanácsának alakuló ülését már június 24-re, majd 27-re is összehívták, ám a megválasztott 11 tanácsos közül egyiken sem jelent meg az RMDSZ 5 képviselője (4 PNL-s, 1 PSD-s és 1 ALDE tanácsos van még). Csütörtök délre hívták össze a harmadik alakuló ülést, ami már sikerrel (mint később kiderült: félsikerrel) járt. Vagyis minden tanácsos megjelent és miután a Prefektúra képviselőjének jelenlétében ellenőrizték és érvényesnek találták a mandátumokat, valamennyien letették az esküt, csakúgy, mint Molnár József független polgármester.

Mentőt kellett hívni

Ezt követte az alpolgármester megválasztása. Két jelölés hangzott el: Zatykó Jácint (RMDSZ) illetve Oprea Viorel (ALDE). A titkos szavazás eredménye: 5 - 5 és egy érvénytelen voks. Utóbbi jelölt közben elhagyta a gyűléstermet, mint kiderült, rosszul lett, mentőt kellett hozzá hívni, ami Nagyváradra szállította. Ennek következtében a szavazást nem lehetett megismételni, ám a képviselő-testület szakbizottságait megalakították. Molnár József kérdésünkre elmondta: a Prefektúra szakértőivel konzultálnak a kialakult helyzet megoldásáról, de valószínű, hogy a testület első ülésén megismétlik az alpolgármester választását. Erre júliusban kerül sor, annál is inkább, mert a tanácsosoknak több ügyben is kell határozatokat hozniuk.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!