Bihar hírei

2016.06.23. 14:48

Érmihályfalván választottak alpolgármestert is

Csütörtök délben tartotta alakuló ülését az új Helyi Tanács Érmihályfalván. Az alpolgármester megválasztása sem maradt el.

Csütörtök délben tartotta alakuló ülését az új Helyi Tanács Érmihályfalván. Az alpolgármester megválasztása sem maradt el.

A Gödör rendezvényházban tartott ünnepi ülésen Todor Maria jegyzőnő köszöntötte a megjelenteket, majd Delorean Gyula alprefektus olvasta fel az alakuló ülés összehívásának prefektusi határozatát (nevezettek vezették a gyűlést a továbbiakban). A rangidős tanácsos dr.Turucz Mária, a legfiatalabbak Boda Brigitta és Nagy Làszló voltak. A megválasztott mandátumigazoló bizottság megállapíthatta, hogy az előzetes listákhoz képest az RMDSZ-tanácsosok között Csűri Józsefet Csengeri Csongor, az EMNP-nél dr.Szilágyi Ferencet Szentes Attila váltotta. A tanácsosok eskütétele után dr.Turucz Máriát 11 - 6 arányban (10 RMDSZ + 1 PNL / 4 EMNP + 2 PSD) megválasztották a következő 3 hónap ülésvezetőjének. A továbbiakban Nyakó József újraválasztott polgármester tett esküt, majd az alpolgármesteri tisztség betöltésére egy javaslat hangzott el, az azt eddig is betöltő Karsai Attilát a 4 EMNP-s tanácsos tartózkodása mellett választották meg.

Rövidesen munkaülés

A négy szakbizottság összetételének megalkotása következett, ezek közül kettőnél titkos szavazásra volt szükség. A gyűlés végén Delorean Gyula kérte, hogy a kampány történéseit hátrahagyva a tanácsosok dolgozzanak a város javára, ahogyan azt a választóiknak megígérték. Nyakó József köszönetet mondott a választás lébonyolításáért Todor Maria jegyzőnőnek, majd jó munkát kívánva a tanácsosoknak biztosította őket, hogy a városháza apparátusa legjobb tudása szerint gyakorlatba ülteti határozataikat. Megköszönte a bizalmat Karsai Attila is, aki az 1992-es első szabad választások óta az első újraválasztott alpolgármester. Az utolsó hozzászóló Pap Sándor volt, aki máris szemétkupacok eltakarítását kérte a vezetőktől. Nyakó József felhívta a figyelmet: az ünnepi után rövidesen munkaülés is lesz, mert fontos döntések várnak az új testületre.

Érmihályfalvi tanácsosok

Boda Brigitta, Chis Gheorghe, Csengeri Csongor, Gábor Éva, Horváth Sándor, Karsai Attila, Krizsán Csaba, Nagy László, Torda Imre, Turucz Mária (RMDSZ), Baricz-Nánási Ferenc, Czeglédi Júlia, Pap Sándor, Szentes Attila (EMNP), Nemeth Elvira, Popa Florin (PSD), Zima Marius (PNL.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!