Bihar hírei

2016.06.07. 14:35

Boldogságot tanulnak ősztől a diószegi iskolások

Romániában elsőként a Bihardiószegi Általános Iskola vehette át a "Boldog iskola" címet. Az ünnepi díjátadásra a Posticumban került sor.

Romániában elsőként a Bihardiószegi Általános Iskola vehette át a "Boldog iskola" címet. Az ünnepi díjátadásra a Posticumban került sor.

A magyarországi Jobb Veled a Világ alapítvány által működtetett Boldogság Intézet hirdette meg e cím elnyerésére a pályázatot azzal a céllal, hogy az iskolai mindennapokban a tananyag mellett helyet kapjon a gyerekek pozitív életszemléletének kialakítása, érzelmi intelligenciájuk fejlesztése. Az alapítvány 2014-ben indította el Boldogságóra programját, melynek fővédnöke prof.dr. Bagdy Emőke. A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára. Jelenleg több, mint ezer magyarországi csoportban tartanak boldogságórákat. Az ehhez kapcsolódó kutatás látványos pozitív hatásokról számol be, melyek megnyilvánulnak a gyerekek hangulatában, problémamegoldásában, önértékelésében, társas kapcsolataiban. Ehhez a mozgalomhoz csatlakozott a bihardiószegi iskola sikeres pályázata eredményeként. A következő tanévre szóló "Boldog iskola" címmel együtt jár egy 20.000 forint értékű könyvcsomag, mely korosztályokra lebontva módszertani támaszt nyújt a boldogságórák megvalósításához. Olyan témák kerülnek majd feldolgozásra a programban részt vevő osztályokban, mint az optimizmus gyakorlása, megbocsátás, kapcsolatok ápolása, boldogító jócselekedetek.

Rendhagyó téma

A címet a Boldogság Intézet elnöke, Bagdi Bella életmódfejlesztő énekesnő adta át Nagyváradon, a Posticumban tartott estjén. Az örömzenével átszőtt léleksimogató rendezvény felemelő pillanata volt, amikor a diószegi pedagógusok átvehették a címet és a könyvcsomagot, ezzel megkoronázva az amúgy is felejthetetlen élményt, amit a koncert jelentett számukra. Az eseményt követő első tanítási napon aztán örömmel vette birtokba az ajándékokat a pályázatot kezdeményező III. B. osztály, akik már kaptak ízelítőt egy ilyen rendhagyó téma élményeiből, saját boldogságfalat is készítettek, ezért izgalommal várják a következő tanév rendszeres boldogságóráit, hogy gyakran hallhassák és mondhassák: Jobb Veled a Világ!

Fazekas Mónika tanítónő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!