Bihar hírei

2016.05.04. 10:51

Bályok: Horgászverseny és majális

Április 30-án immár másodízben szervezte meg a bályoki RMDSZ-szervezet választmánya a helyi horgászversenyt falunk határában, Sir mezőn, a Herman tónál.

Április 30-án immár másodízben szervezte meg a bályoki RMDSZ-szervezet választmánya a helyi horgászversenyt falunk határában, Sir mezőn, a Herman tónál.

A felleges, esős idő ellenére kora reggel megindultak az emberek a horgásztanya felé, hogy részt vegyenek ezen a "majális ízű" eseményen. A „ho-ho-horgász” vetélkedőn minden korosztály képviseltette magát: fiatal és idős, gyermek, unoka, édesapa, nagyapa, összesen 15-en nevezetek be, bizonyítani ügyességüket, rátermettségüket. Finom házi tepertő, puha kenyér, egy-egy stampedli szilvapálinka várta a korán kelőket. Hat óra harminckor megkezdődött a sorsolás a horgászhelyekért és hét órakor startoltak versenyzőink. Daróczi Mihály alpolgármester részvételi oklevelet nyújtott át minden horgásznak, majd átadta az első három díjat: 1. Cadar Péter, 2. Helmeczi Richárd, 3. Adamecz János. Hansági Mária helyi üzletasszony külön díjat adott át a legjobbaknak. A továbbiakban Daróczi Mihály megköszönte a Herman család önzetlen felajánlását, hogy halastavuknál tarthattuk meg a vetélkedőt, üdvözölte az időközben érkezőket, megdicsérte közösségünk összefogó erejét, majd bemutatta a „kis csapatot", mely érdekvédelmi szövetségünk színeiben indul a helyhatósági választásokon.

Tartalmas nap

A bályoki ember mindig híres volt vendégszeretetéről, a maiak sem akarták meghazudtolni ezt a régi szép szokást és terített asztalhoz hívtunk kicsit és nagyot egyaránt. Asztalunkat megtisztelte jelenlétével lelkipásztorunk Jónás Sándor, a község polgármestere, Marosan Arsenie és nem utolsó sorban Szabó Ödön képviselő is. A babgulyás, melyet szorgos kezek már kora reggel főztek, nagyon ízlett a vendégseregnek, dicséret illeti Fazekas József és Nyeste Zoltán atyánkfiait, akik mesterszakácsoknak bizonyultak. Vendéghorgászunk, Helmeczi Ricsi zenészként is bizonyított, magyar nótákkal, víg dalokkal szórakoztatta a jelenlevőket. Egy tartalmas szép napot éltünk át ezen az áprilist záró szombaton. Együtt voltunk, mint egy nagy, több generációs család.

Seres Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!