Bihar hírei

2016.04.13. 12:40

Foci EB-re mennének a diákok

Tudja-e a kedves olvasó, hogy létezik mezőgazdasági profilú iskolák foci EB-je? Mert van, sőt, az érmihályfalvi iskola idén részt is venne ezen.

Tudja-e a kedves olvasó, hogy létezik mezőgazdasági profilú iskolák foci EB-je? Mert van, sőt, az érmihályfalvi iskola idén részt is venne ezen.

Nagyon valószínű, hogy még a fociszakemberek és a szakirányú pedagógusok közül is kevesen tudják, hogy létezik mezőgazdasági profilú iskolák foci Európa Bajnoksága. Az érmihályfalvi képviselő-testület tagjai is legutóbbi ülésükön szereztek erről tudomást kollégájuktól, a helyi Mezőgazdasági Főgimnázium tanárától, Krizsán Csabától, amikor az tudatta, hogy a tanintézmény részt venne az idei tornán, ami Franciaországban lesz. Azóta érdeklődtünk az iskolában is, ahol megtudtuk: május 7. és 15. között lesz az Euro Foot Agricol 2016 nevű torna Nantes-ban, és úgy kerültek bele a "rendszerbe", hogy létezik egy nemzetközi hálózat, melyben számon tartják a hasonló profilú iskolákat. Zeffer Tímea igazgatónőtől megtudtuk, hogy terveik szerint 15 diák (labdarúgó) utazna két kísérő tanár-edző társaságában az eseményre, a célkitűzés pedig az első 10 között végezni (bár a mezőnyről még nincs pontos információ).

Várják a támogatókat

A sporteredményen túl nyereségként könyvelnék el, hogy más, hasonló irányultságú európai iskolákkal köthetnének ismeretséget, ami akár az egész város hasznára is válhatna. Az összköltséget 6100 euróra becsülik, amiben benne van az utazás, a felszerelés, a szállás és étkezés, továbbá a szükséges dokumentumokra szánt kiadás. Az említett tanácsülésen is azért került szóba a téma, mert számítanak az önkormányzat támogatására is, amitől a tanácsosok nem is zárkóztak el. Az iskola javára írandó az is, hogy nem csak várnak a támogatás(ok)ra, maguk is "szereznek" szponzorokat, akik mellé minden segítséget szívesen fogadnak, aki beállna a sorba, az iskolánál tájékozódhat további részletekről. (Megjegyzendő, hogy csatolt fotónk illusztráció, nem hozandó összefüggésbe az esetleg utazók személyével.)

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!