Bihar hírei

2016.02.16. 10:49

Teltház a farsangi bálon

Nemcsak minden jegy gazdára talált, de a résztvevők többsége jelmezt is öltött szombaton este, amikor az Érmihályfalváért Egyesület megtartotta szokásos városi farsangi bálját a Gödör rendezvényházban.

Nemcsak minden jegy gazdára talált, de a résztvevők többsége jelmezt is öltött szombaton este, amikor az Érmihályfalváért Egyesület megtartotta szokásos városi farsangi bálját a Gödör rendezvényházban.

Olyan nagy volt az érdeklődés a városi farsangi bál iránt, hogy számos későn jelentkezőt el kellett utasítani, hiszen igen hamar elfogyott minden jegy az Érmihályfalváért Egyesület által megszervezett rendezvényre. A helyeik mellett például Hajdúszoboszlóról, Debrecenből, Gödöllőről is voltak vendégek a szórakozni vágyó több mint 110 személy között. A meghirdetett kezdési időpontra sok "különös figura" érkezett a helyszínre terrorista-gyanús menekülttől rendőrökhöz bilincselt rabokig, olajsejktől kalózokig. Formabontóan jelent meg a sokadalmat köszöntő Nyakó József polgármester is, hiszen öltönye szerint háttal állt a rá figyelőknek, mégis szembenézve velük mondta, hogy a szürke, sokszor szomorú hétköznapokban szükség van a vidámságra, feloldódásra, miközben mindennapjainkban is állandóan találkozunk az álnoksággal, az "álarcokkal".

Nyugdíjasok, néptáncosok

Az elöljáró köszönthette a testvérvárosok küldöttségét is: Balmazújvárost Koroknai Imre alpolgármester, Iszák László önkormányzati képviselő és Takács Erika közművelődési főtanácsos, Hajdúnánást dr.Juhász Endre alpolgármester és felesége képviselte, de megjelent egy mexikói pár is, akik megszólalásig hasonlítottak Cseke Attila képviselőre és feleségére. Jó szórakozást kívánva köszöntötte a megjelenteket Oláh Sándor, a szervező egyesület elnöke is, különös tekintettel azokra, akik elsőként vettek részt a mulatságon. A vacsorát is felszolgálták közben, annak fogásai között elsőre, meghívottként a Szépkor Nyugdíjas Egyesület tagjai mutatták be eredetileg saját farsangjukra készített jelenetüket, melyben az Apró és Fürge Lábak ifjú néptáncosai közreműködtek, később a jelmezek versenye következett. Erre összesen 17 pár nevezett, ők felvonultak, bemutatkoztak, a zsűrizésre pedig minden vendégnek lehetősége volt.

Legjobb jelmezek

A voksok összeszámlálása után kiderült: első lett Shrek és Szamár (Baghiu Ciprian és Mónika), második Jack Sparrow és kalóza (ifj.Horváth Sándor és Bányai Edina), harmadik Szulejmán és Hürrem (Oláh Sándor és Éva). Különdíjként egy felajánlásból Hajdúszoboszlón kapcsolódhat ki Hófehérke és törpéje (Oláh István és Erika), a legötletesebb jelmez díját a szír menekült és a cigányasszony (ifj.Torda Imre és Csilla) kapta. Az éjszaka folyamán mintegy közfelkiáltással bálkirálynak és királynőnek Kis Csabát és feleségét, Marikát választották. Dr.Juhász Endre Hajdúnánás különdíját a nagyváradi Sanzon együttesnek adta át, nem véletlenül, hiszen a zenészek forrón tartva a hangulatot hajnalig húzták a talpalávalót.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!