Bihar hírei

2016.01.04. 12:21

Már más szemmel látja a világot

Mindkét szemére lát és ma már szemüveget is visel az érmihályfalvi Tolvaj Margit, akinek operációira gyűjtést tartottak korábban.

Mindkét szemére lát és ma már szemüveget is visel az érmihályfalvi Tolvaj Margit, akinek operációira gyűjtést tartottak korábban.

Tavaly júniusban hirdettek jótékonysági gyűjtést Érmihályfalván Tolvaj Margit javára, aki egy igen szerény körülmények között élő család gondviselője és elvesztette látását. Az idős nő támogatására sokan megmozdultak, így augusztus végén már arról számolhattunk be, hogy túl volt a vizsgálatokon, sőt, egy operáción is, aminek köszönhetően bal szemével már akkor látott. Felvinczi Erzsébet tanítónőtől, a beteg önkéntes gyámolítójától megtudtuk, azóta megtörtént a jobb szem operációja is, sikerrel és november végén pedig a felülvizsgálatok is lezajlottak.

Nyolcvan százalékban

A vizsgálat kimutatta: Tolvaj Margit szemüveg nélkül 60%-ban, szemüveggel 80%-ban nyerte vissza látását. Egy dolog maradt tehát hátra: szemüveget kellett csináltatni. Erre is sor került december második felében, ami azt jelenti, hogy karácsonykor már mindkét szemével újra látva, szemüveget viselve ünnepelhetett Tolvaj Margit. Ezúton is köszönet mindenkinek, aki segített a cél elérésében.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!