Bihar hírei

2015.12.07. 15:53

Gondok a kártyarendszerrel

Ismét napokon keresztül gondok voltak a kártyarendszerrel, tudtuk meg dr. Ilyés Károly nagybáródi háziorvostól.

Ismét napokon keresztül gondok voltak a kártyarendszerrel, tudtuk meg dr. Ilyés Károly nagybáródi háziorvostól.

Szerdán kihagyásokkal működött, csütörtökön még gyengébben, pénteken pedig teljesen felmondta a szolgálatot, nem működött sem az egészségbiztosítási kártya leolvasása és a konzultáció érvényesítése, sem a receptek érvényesítése. A háziorvos – mint általában ilyen alkalmakkor – úgynevezett offline recepteket állított ki, s felkelt másnap kora reggel, hogy érvényesítse az okiratokat, reggel hat és hét óra között ugyanis általában működőképes a rendszer. A patikákban általában ki lehet váltani az offline recepteket is, főleg, ha a patikus ismeri a háziorvost és megbízik benne, s tudja, hogy érvényesíteni fogja mihelyt lehet.

Végül a pénteki nap folyamán egy értesítést is kapott a szolgáltatótól arról, hogy több mint tíz órán keresztül teljesen le fog állni a rendszer. A számítógépes program vasárnap indult el újra, hétfőn pedig úgy ahogy működött, de a receptek érvényesítése továbbra megszakításokkal ment.

A probléma nem újkeletű, a kártyarendszer bevezetése óta gondok vannak, a program gyakran lelassul, lefagy, főleg azokon a napokon, amikor több a rendelés – azaz pénteken és hétfőn. „Az elején bíztam abban, hogy majdcsak beindul, de mostanáig szinte semmi nem változott. Egyszerűen alulméretezett a rendszer, nem bírja a terhelést. A betegek pedig várakoznak, csúszik a program, mindenki ideges” - részletezte a háziorvos.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!