Bihar hírei

2015.09.15. 11:49

Tanévnyitó a szalacsi iskolában

Hétfő délelőtt a szalacsi Balaskó Nándor Általános Iskolában is megkezdődött a tanév. Kaptak ugyan egy mikrobuszt, de nem azért, hogy az ottományi diákokat Szalacsra szállítsák, hangsúlyozta a polgármester.

Hétfő délelőtt a szalacsi Balaskó Nándor Általános Iskolában is megkezdődött a tanév. Kaptak ugyan egy mikrobuszt, de nem azért, hogy az ottományi diákokat Szalacsra szállítsák, hangsúlyozta a polgármester.

Az iskola udvarán a tanítónők és osztályfőnökök, a pedagógusok felügyelete mellett elfoglalták helyüket sorban az osztályok. Kis Edit igazgatónő köszöntötte az egyházi és világi elöljárókat, majd megnyitó beszédében üdvözölte a megjelent szülőket, de mindenekelőtt a gyerekeket és pedagógusainkat. Felsorolta, mennyire élményekben gazdag volt és milyen gyorsan elszállt az ez évi nyári szünidő. Tanulóink az itthoni falunapokra készülve, angol táborban való részvétellel, remetei cserkésztáborozással, más falunapi meghívásnak eleget téve, sőt, nagyváradi kiruccanással gazdagítva töltötték el kellemesen a szünidőt. Megköszönte lelkiismeretes munkájukat, szintúgy az őket felkészítő pedagógusok tevékenységét. Elmondta, hogy a rendelkezéseknek megfelelően sikerült kettővel csökkenteni a munkahelyek számát anélkül, hogy bárkit el kellett volna bocsátani. Az iskolát infrastrukturálisan úgy alakították át, hogy a tanórák utáni oktatást biztosító épület megnyitásáig is (kb. október eleje) az egész 1-8. osztály délelőtti oktatásban részesüljön. Úgy tekintsetek osztályotokra, mint saját otthonotokra, kérte a gyerekeket az igazgatónő.

Egységes délelőtti oktatás

Szabó Zsolt lelkész Isten áldását kérte a gyermekekre, pedagógusokra, szülőkre és az új tanévre, utána Pitó Lajos plébános imádkozott hasonló indíttatással. Utoljára Horváth Béla polgármester beszélt arról, hogy kapott ugyan egy mikrobuszt az iskola, de nem azért, hogy megszüntetve az ottományi iskolát, azzal szállítsák Szalacsra a diákokat a községhez tartozó faluból. Ez a busz jó lesz arra, hogy olimpiászokra, különböző versenyekre, kirándulásokra használhassuk, és megoldottuk az egységes délelőtti oktatást, ami tovább javul, ha beindul a másik épületben is a tevékenység. Következett a Szabó Judit óvónéni által betanított nagycsoportosok rövid bemutatkozó és egyben ovibúcsúztató műsora. Harminc nagycsoportos búcsúzott, majd az igazgatónő szavára odaálltak a két előkészítő osztályt vezető pedagógus, Szabó Szidónia és Kurucz Brigitta háta mögé, hogy ismerkedjenek és holnap már előkészítős tanulóként jelenjenek meg az iskolában. Minden osztály pedagógusaival bevonult a megfelelő tanterembe, hogy megtartsák az első osztályfőnöki órát.

Bokor István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!