Bihar hírei

2015.08.31. 13:01

Részek Viadala: hét nyertes

A Nagyújváros csapatának győzelmével ért véget vasárnap este Érmihályfalván a III. Részek Viadal, ám ez csak a pontszámok szerinti sorrendre vonatkozik, hiszen minden városrész hozzájárult a rendezvény közös sikeréhez.

A Nagyújváros csapatának győzelmével ért véget vasárnap este Érmihályfalván a III. Részek Viadal, ám ez csak a pontszámok szerinti sorrendre vonatkozik, hiszen minden városrész hozzájárult a rendezvény közös sikeréhez.

Ahogyan arról beszámoltunk, szombaton kispályás focibajnoksággal és családi stafétával kezdődött meg Érmihályfalván a III. Részek Viadala, a városrészek egymás közötti szórakoztató, politikamentes, közösségépítő versengése. Vasárnap reggel már a Gödör rendezvényház udvarán ütöttek tanyát a csapatok. Nyakó József polgármester csak pár szóban gratulált az előző napi eredményekhez, hozzátéve: most nem valamit ünneplünk, nem emlékezünk, hanem kikapcsolódunk. A három bemondó (Boros Emőke, Balogh Béla Dodó és Szabó János) ezután bemutatta a zsűrit - Dimény Leventét, a Nagyvárad Táncegyüttes művészeti vezetőjét (aki tavaly is ítész volt), Tasnádi-Sáhy Péter írót, újságírót, illetve dr.Juhász Endrét, a testvérváros Hajdúnánás alpolgármesterét - akik azonmód munkához is láttak.

Ezek flúgosok

Felsorolás szintjén ismertetjük a versenyszámokat, melyek közül néhány egyéni versenyzőt kívánt, de a legtöbbet a csapatok közössége kellett megoldja, egy részére pedig már napokkal, sőt, hetekkel előbb elkezdték a felkészüléseket. Sorrendben kisiparos műhelyeket kellett berendezni (volt például sátorban berendezett műszerész, asztalos, szabó, kosárfonó), a főzőversenyen töltött káposztát kellett prezentálni, a zoo-lamok során állathangokat kellett megszólaltatni (aki ezt könnyűnek gondolja, az próbálkozzon meg mondjuk a bagzó macskáéval, a fejős tehénnel vagy a veszett kutyával). A flúgos futamban újra eszement járművek álltak rajthoz, a kerekekre tett kórházi ágytól a kőkorszaki járgányon át a nagybőgőig, a férfi-női duettben, akár csak a későbbi férfi és női kórusoknál a stílusok széles hangpalettája megszólalt a raptől az operettig. A gyerekek zászlócskákat kerestek a szalmában, majd anyáikról, nagymamáikról készítettek rajzot, de sokakat érdekelt: mit is rejthet a „ringó bimbó” versenycím. A „bimbó” természetesen a versenyző trió hintán ülő hölgy tagja volt, aki két férfivel egyetemben teljesített a próbát. A „mi Toldink” rudat tartott fél kézzel, amíg bírta, a kvízben helytörténeti kérdésekre kellett megtalálni a jó választ. A táncversenyben felcserélődtek a szerepek és sok esetben komoly fejtörést jelentett felismerni, hogy kit is rejt a férfi, vagy a női ruha...

Színes csapatok

Nagy izgalom előzte meg a meglepetés versenyszámot, amiről csak annyit lehetett előzetesen, de sokat sejtetően tudni, hogy lehetőleg nagykorú hölgyek kellenek hozzá... Nos, a hölgyek az egymás csípőjére kötött lufikat kellett kéz érintése nélkül kidurrantsák. Mondanunk sem kell, a felvonultatott „technikákon” igen jól szórakozott a publikum. Az egyes versenyszámok után a csapatokat a zsűri rangsorolta, ami alapján azok magkapták a 7-től 1-ig terjedő pontszámokat (7 városrész van), a szervezők pedig egy mágneses táblán a csapatszínek szerint mindig mindenki számára láthatóan aktualizálták az állást. Természetesen mindig nagy ováció fogadott minden pontszerzést, az állás sokszor változott, a végső sorrend pedig (mely csak az utolsó próba után alakult ki), ez lett: Nagyújváros (84 pont), Morgó-Tábla (83), Derík (80), Dihenes (71), Kisújváros (66), Százhold és Bank utca (62-62).

Közös buli

„Szuperek vagytok” - összegezte a lényeget Dimény Levente a díjátadáskor, kiemelve: tavaly is remek hangulatú rendezvényen vehetett részt, ám az akkori teljesítményt nem csak elérték, de még fokozták is a csapatok, szervezők, szurkolók, ami még dicséretesebb. Csatlakozott az előtte szólóhoz dr.Juhász Endre, aki saját különdíját a Nagyújváros énekes duójának adta, minden csapatkapitány pedig a helyi Kulcsár Ágnes tanítónő festett tányérjait vehette át, melyek az együvé tartozást szimbolizálják. A csapatok egyébként most is kirándulásokat nyertek: az elsők Egerbe, a másodikok Aggtelekre, a harmadikok Gyulára, a többiek a Hortobágyra utazhatnak. Már az utolsó próba után, eredményhirdetés előtt „kitört” (az éjfélig tartott) nagy közös buli, amikor a csapatok színektől függetlenül össztáncoltak, együtt lengtek a zászlók, kifejezve a lényeget, hogy mindenki nyertese a közösségépítő szórakozásnak.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!