Bihar hírei

2015.08.31. 09:56

Fúvószenekarok X. találkozója

Vasárnap délelőtt a révi baptista imaházban tizedik alkalommal rendezték meg a Fúvószenekarok Találkozóját. Idén a helyiek mellett még három zenekar mutatkozott be.

Vasárnap délelőtt a révi baptista imaházban tizedik alkalommal rendezték meg a Fúvószenekarok Találkozóját. Idén a helyiek mellett még három zenekar mutatkozott be.

A résztvevő zenekarok a település központjában gyülekeztek, majd közös éneklést követően az esemény az Istenházában folytatódott. Csodálatos délelőttre ébredtünk, mondta bevezetőjében Buzlea Ionel pásztor, egy magasztos alkalom arra, hogy az Urat a hangszerek segitségével is dicsőitsük. Pop Florian, a helyi imaház vezetője köszöntőjében kiemelte, a rendezvény nem egy fesztivál, nem verseny, itt nem rangsorolnak, nem osztanak dijakat, ez a találkozó azt szolgálja, hogy közösen imádkozzunk a Teremtőhöz és hálaénekeket zengjünk.

Dorel Cosma révi polgármester hozzászólásában elmondta, hogy még a 90-es években az első ilyen jellegű találkozó szervezésében is részt vett, amikor még a rendezvény helyszine a futballpálya volt, majd gratulált a szervezőknek, hogy a júniusi rendezvény után, amikor az első bemeritkezés 110 évfordulóját ünnepelték, most egy másik rendezvény tizedik alkalommal kerül megrendezésre. A révi reformátusok üdvözletét Hasas János alpolgármester, református presbiter tolmácsolta.Talán kevesen tudják a vendégek közül, hogy a révi imaház azon kevés Istenházák közé tartozik, ahol az Úr igéje román és magyar nyelven is elhangzik, mondta az alpolgármester majd gratulált a szervezőknek.Szerinte a révi fehér kerámia, a cseppkőbarlang mellett a hasonló rendezvények a település hirnevét öregbitik.Idén a helyiek mellett Tinaud, Talpos falvak valamint a nagyváradi Speranta baptista gyülekezet fúvószenekarai kaptak meghivást Révre.Közös éneklést követően-amikor is több mint 100 zenész felemelő produkciót mutatott be az Úr dicsőségére- sorra mutatkoztak be a zenekarok, majd adták elő a műveket.Az esemény szeretetvendégséggel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!