Bihar hírei

2015.08.30. 09:57

Érbogyoszló-Albis Községi Napok

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az Érbogyoszló-Albis Községi Napokat. A két zömében magyarlakta falu az utóbbi években közösen tartja meg a településeik ünnepét.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az Érbogyoszló-Albis Községi Napokat. A két zömében magyarlakta falu az utóbbi években közösen tartja meg a településeik ünnepét.

A helyszín váltakozik, idén Érbogyoszló adott otthont a rendezvénysorozatnak, melyen mindkét település polgárai képviseltették magukat. Szombat délután a gyermekek indították a műsort, a számukra felállított sátorban, melyben kézműves foglalkozások zajlottak. Felkészítőik és irányítóik Kiss Gabriella, Nagy Andrea, Szabó Ibolya és Gulya Andrea tanítónők voltak. Szélforgókat, hűtőmágneseket, virágdíszeket készítettek, melyeket odaajándékoztak a sátor körül álló szüleiknek, nagyszüleiknek, barátaiknak. Igen sokan voltak a sátor körül és csodálták az ügyes kezek munkáit. Negyedszáz gyerek vett részt a programban, akiknek hozzátartozóik népes közönséget alkottak. Egy másik sátorban a fiatalok a tombolákat árulták, melynek nyereményét a második nap végén sorsolták ki. A művelődési ház szabadtéri színpadán elsőként Vékony Mihály polgármester köszöntötte a szórakozni vágyókat, majd Koszta Barna lépett fel falunapi szórakoztató műsorával. A zene hangja egyre több nézőt csalogatott a színpad közelébe, így a délutáni sztárvendégek, az M.M. Pódium művészei - Meleg Attila, Molnár Júlia – már igen szépszámú közösség előtt mutathatta be, A bugaci határon című, nem „csak” szórakoztató műsorát.

Az egyórás nagy igényességgel összeállított nótaműsor kitörő sikert aratott. Minden korosztály megtalálhatta benne a fülének tetsző melódiákat. A művészek bíztatására a közönség is bekapcsolódott a műsorba és velük együtt énekelte az ismertebb dalokat. A tulajdonképpen falunapokra összeállított produkció magával ragadta a közösséget és természetesen a megérdemelt taps sem maradt el. Őket Bartha Betty váltotta a színpadon, aki egyre több falunapon tűnik fel hangulatteremtőként. Háttértáncosokat a helyi gyerekek közül választott, akik szívesen vállalták ezt a feladatot. Az esti sztárvendég az erdélyi származású Kristóf Katalin és Milán volt. Koncertjükre nagyon sokan voltak kíváncsiak, mivel szinte teljesen benépesült a szabadtéri színpad előtti tér. Az M.M. Pódium által beállított hangulatot sikerült fokozniuk, melyet a közösség vastapssal nyugtázott. A szombat esti rendezvényeket a szabadtéri diszkó zárta, melyen igen sokan részt vetettek nem csak a fiatalok korosztályából. A mulatság belenyúlt a késő éjszakába. A vasárnapi eseményekre visszatérünk.

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!