Bihar hírei

2015.06.01. 10:20

Újra elérkezett a búcsú ideje…

Péntek délelőtt öt osztály ballagási ünnepségét tartották az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnáziumban. Különdíjat kapott a végzős évfolyam legjobb tanulmányi eredményét elérő diák.

Péntek délelőtt öt osztály ballagási ünnepségét tartották az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnáziumban. Különdíjat kapott a végzős évfolyam legjobb tanulmányi eredményét elérő diák.

Napsütés váltotta fel péntek délelőttre a korábbi napok szeles, esős időjárását, amikor a 2014–2015-ös tanév ballagási ünnepségére gyülekeztek szülők, rokonok, ismerősök az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium udvarán. Az ünnepeltek akkor még a 9 és 10 óra között megtartott utolsó osztályfőnöki órákon vettek részt, ami után megszólalt a csengő és az végzős osztályok élükön az osztályfőnökökkel „beballagták” az iskola folyosóit, osztályait, az udvarra jutva. Örömmel és szomorúsággal teljes ez a nap: örömmel, hiszen ünnepelhetünk egy újabb felnőtt nemzedéket, szomorúsággal, mert újra eljött a búcsú ideje – kezdte beszédét Zeffer Tímea igazgatónő, aki szerint a következő fontos feladat a rövidesen kezdődő érettségi vizsga lesz, melyre koncentrálni kell, de nem kell pánikba esni. A meghívottak közül elsőnek Nyakó József polgármester kapott szót, aki felhívta a figyelmet: nagyon fontos, hogy megmaradjon a minőség az oktatásban és az oktatási infrastruktúrában is, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy fiataljaink ne hagyják el szülőföldjüket.

Jutalom a legjobbaknak

A történelmi egyházak helyi lelkészei kértek áldást a diákokra, az iskolára, és következett a jutalmak átadása, amikor minden végzős osztály legjobbjainak okleveleket, jutalomkönyveket adtak át, de szólították a megyei, országos és nemzetközi tantárgy- és szakmai versenyen kimagasló eredményt elért diákokat is. Most először – de hagyományteremtő szándékkal – különdíjat kapott a végzős évfolyam legjobb tanulmányi eredményét elért diák, aki idén a XII. A-s Kovács Anita és 10-es átlaggal büszkélkedhet (a díjhoz nem feltétel a maximális átlag, a mindenkori legjobb kapja ezután). Ugyancsak különdíjakat adott át a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) nevében Boda Brigitta tanárnő: minden végzős osztály legjobbja belépőt kapott a margittai Szabadság Fesztiválra – mint elhangzott, levezetendő az addigra véget érő érettségi alatt felgyülemlő feszültséget. A mikrofonhoz ezután diákok álltak, hogy búcsúzzanak, illetve búcsúztassanak, a megható és meghatódott szavak után a végzősök képviselői átadták az iskola jelképes kulcsát a következő nemzedéknek, az ég felé engedték azokat a kék, zöld, piros színű luftballonokat, melyeket eddig féken tartottak, majd az ünnepség zárásaként fogadták a rokonok, barátok köszöntéseit.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!