Bihar hírei

2015.03.31. 13:06

Menedzsere lesz Bihar megyének

Nagyvárad- Kedden szokásos közgyűlését tartotta a Bihar megyei önkormányzat képviselő-testülete. A napirendi pontok közt az intézmény szerkezeti felépítésére vonatkozó előterjesztés is szerepelt.

Nagyvárad- Kedden szokásos közgyűlését tartotta a Bihar megyei önkormányzat képviselő-testülete. A napirendi pontok közt az intézmény szerkezeti felépítésére vonatkozó előterjesztés is szerepelt.

A Bihar megyei önkormányzat március havi rendes közgyűlésének egyik jelentős napirendi pontja az intézmény szerkezeti felépítésének és működési szabályzatának elfogadására vonatkozott. Ez több újdonságot, illetve változtatást tartalmazott, például egy úgynevezett megyei adminisztrátori vagy menedzseri tisztség létesítését is. Cornel Popa megyei tanácselnök ennek igényét azzal indokolta, hogy valószínűleg ő többet kell majd Bukarestben tartózkodjon, és ezért szükség lesz egy olyan személyre, aki itthon intézze az ügyeket. A poszt betöltésére versenyvizsgát fognak hirdetni. Emellett egy új osztálya is lesz ezentúl a megyei önkormányzatnak, melynek munkatársai kizárólag a külföldi finanszírozású pályázati forrásokkal foglalkoznak. A tanácselnök hangsúlyozta: úgy a műszaki, mint a tenderekkel foglalkozó igazgatóságon szükség van jó szakemberekre, mert hiányt szenvednek ezekből, de sajnos a közalkalmazottak alacsony bérezése miatt nem tolonganak a jelentkezők.

A tanácsosok emellett arról is döntöttek, hogy meghosszabbítják a türelmi, illetve a lehívási időszakát annak a 15 millió lej értékű hitelkeretnek, melyet a CEC Banktól vettek fel egy korábbi tanácsi határozat alapján, valamint a fogyasztóvédelem és az Európai Tanács véleményezése nyomán módosítják és kiegészítik azokat a kritériumokat, melyek alapján pénzügyi támogatást nyújtanak új légi járatok üzemeltetése céljából a váradi repülőtérnek.

Szerkezeti felépítések

Több egyhangúlag megszavazott előterjesztés közintézményeknek az idei évre érvényes szerkezeti felépítésére, illetve működésére vonatkozott, ezek a diófási pszichiátriai kórház, a lakosságnyilvántartó hivatal, a Bihar megyei agrárkamara, a közlönyt kiadó igazgatóság, a Francisc Hubic Művészeti Iskola, a Mária Királyné és a Szigligeti Színházak, a Bihar Megyei Hagyományos Kultúrát Őrző és Népszerűsítő Központ, a Várad és Familia folyóiratok, a Bihar Megyei Szociális és Közösségi Igazgatóság, a papfalvi szociális-orvosi központ és az őrző-védelmi kft. Elfogadták a tanácselnök 2014-es tevékenységi beszámolóját, döntöttek buszjáratok engedélyéről, és megszavazták, hogy az RMDSZ-es Szabó József képviselje a Bihar Megyei Tanácsot a Drumuri Bihor Rt. részvényeseinek közgyűlésén.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!