Bihar hírei

2014.07.31. 11:35

Még a piacon is táncfesztivál volt

Még a szalárdi piacon is táncra perdültek árusok és vásárlók a napokban, amikor a községben zajlott az egy hetes, kilencedik TDC-Tánctábor.

Még a szalárdi piacon is táncra perdültek árusok és vásárlók a napokban, amikor a községben zajlott az egy hetes, kilencedik TDC-Tánctábor.

A székelyhídi Tini Dance Center Táncstúdió a napokban Szalárdon tartotta meg már hagyományos tánctáborát, melyen 40 ifjú táncos vett részt Biharról, Bihardiószegről és Székelyhídról. Oláh Katalin, a TDC vezetője-koreográfusa elmondta: a tábor négy „táncmestere” Erdei Csenge, Ostroveanu Ágota, Béldi Benjámin és Marcu Krisztián, a csoport táncosai voltak. A tábori élet reggel nyolckor éledt, a vuvuzelás ébresztőt reggeli edzés, majd a sportcsarnokban tartott 3 órás tánctanulás követte, ugyanennyit táncoltak délután is. Közben naponta voltak úgynevezett lazító programok (szekerezés, stafétajátékok, fürdőruha-bemutató, fotózás), míg esténként karaoke party vagy diszkó oldotta a hangulatot.

Hat új koreográfia

A szerdai napon szokatlan élményben volt részük azoknak, akik a szokásos heti vásárban voltak Szalárdon: a táborozók táncra csábították őket, az árusokat, a biciklizőket, a szekerezőket vagy éppen a kocsmában áldomást koccintókat, kicsiket és nagyokat, gyerekeket és nagymamákat egyaránt. A tábor ideje alatt, ahogyan az szokás, a résztvevők csapatokat alakítottak, melyek a tábori élet mindennapi teendőiben versengtek egymással, közben 6 új koreográfiát is betanultak, például bécsi keringőt, kortárs táncot és egy latin tánc-kavalkádot. Mindezeket a tábor végén, a sportcsarnokban tartott show-műsorban mutatták meg a szülőknek, illetve a táborozást évek óta támogató Nagy Miklós polgármesternek, Kindle Walter helyi RMDSZ-elnöknek, és Dani Zoltánnak, az Agape Alapítvány elnökének. „Mindannyiunkat, akik együtt mozdultunk, táncoltunk, nevettünk, izzadtunk és alkottunk a tábor felejthetetlen napjai alatt, összeköt egy láthatatlan, ugyanakkor széttéphetetlen kötelék: a tánc szeretete és az igaz barátság”, mondta mintegy zárszóként Oláh Katalin.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!