Bihar hírei

2014.04.01. 17:44

Érmihályfalva legidősebb lakosát köszöntötték

Száz évet megélni bizony nem tréfadolog: április elsején töltötte be 100. életévét az érmihályfalvi Pap Julianna, aki kedden délelőtt fogadta családja körében a köszöntőket.

Száz évet megélni bizony nem tréfadolog: április elsején töltötte be 100. életévét az érmihályfalvi Pap Julianna, aki kedden délelőtt fogadta családja körében a köszöntőket.

Érmihályfalva Nagytótfalu nevű részében, az Orbán Balázs utca legvégén már az elmúlt hét végén köszöntötték családtagjai a város legidősebb lakosát, kedden pedig, születésének 100. évfordulóján, elöljárók kopogtattak az ajtón. Pap Julianna 1914. április 1-én született, és a XX. század minden jelentős eseményének szemtanúja volt. Öt gyereke közül háromtól már búcsút kellett vegyen, a még élő Ilona és Gábor, illetve családja többi tagjának körében fogadta a látogatókat. Dr.Turucz Márias családorvos, megyei tanácsos mondott elsőként köszöntő szavakat, megjegyezve, hogy az utóbbi 8 évben harmadjára köszöntenek ilyen kerek évfordulót. Ezután Karsai Attila alpolgármester, Gazsi Zsolt és ifj.Bánházi Miklós tanácsosok, a szociális bizottság tagjai, illetve Könyü Ildikó, a Városháza szociális részlegének alkalmazottja adták át a születésnapi tortát, egy "bélelt" borítékot, és a virágkosarat.

Közös ének

A római katolikus egyházközség tagja, Fügedy Ilona saját versével köszöntötte az ünnepeltet, míg a fiatalság képviseletében a GGG Irodalmi Stúdió két tagja, Kovács Csenge és Venkli Virág egy verset és egy éneket adott elő. A köszöntést nem csak Juliska néni, de a családtagok is meghatódva fogadták. "Engem mindenki szeret", mondta könnyei között az ünnepelt, aki a beszélgetésbe is bekapcsolódott, sőt, abba az énekbe is, melyet ugyancsak Fügedy Ilona kezdett meg, s mely Juliska néni kedvenc katolikus éneke: "Amíg szívem dobog Szűz Mária, nem szűnik szeretni téged soha..." A háziak a szavak mellett terített asztallal köszönték meg a köszöntést. Távozáskor még vethettünk egy pillantást arra a feszületre, mely a régi szokásnak megfelelően az utca, és egyben a település ki/bejáratánál vigyázza az utazókat. Mint megtudtuk, Juliska néninek egész életében gondja volt rá, hogy a kereszt alatt legyen virág, koszorú.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!