Adventi készülődés Várad-Réten

Adventi készülődés Várad-Réten
Nagyvárad- Szombaton délelőtt finom illatok lengték be a várad-réti templom alagsorát, ahol a Csillagocska Zeneóvoda közösségének tagjai fejtettek ki kézműves tevékenységeket az advent jegyében.

Léteznek olyan évről-évre ismétlődő rendezvények, melyek újbóli lebonyolítását már be sem kell harangozniuk a szervezőknek, mert a résztvevők már nagyon várják ezeket, és külön meghívás nélkül is örömmel mennek el az adott helyszínekre. Túlzás nélkül állítható, hogy az ilyen események közé sorolható a várad-réti Csillagocska Református Zeneóvoda által meghirdetett adventi készülődés is, melynek népszerűségére jellemző, hogy olyan gyermekek is szívesen visszatérnek „hozzá”, akik amúgy már kinőttek az óvodáskorból. Hogy az ínycsiklandozó illatok, a halkan szóló karácsonyi háttérzene, a jó társaság vagy a közösségi élmény tehetőek-e felelőssé ezért, nem tudni, egy azonban biztos: az elmúlt szombat délelőtt csakis vidám és mosolygós szülőkkel és gyermekekkel találkoztunk a réti templom alagsorában.

Újdonság

Az asztalok mellett Kecskés Edit intézményvezető társaságában sétáltunk végig, s pillantottunk bele az ott zajló kézműves tevékenységekbe. Az egyiknél nemezelés folyt, angyalkák készültek gyapjúból, illetve csuhéból is, az alkotások ajtódíszként fognak funkcionálni. Az adventi koszorúkhoz az óvoda is biztosított kellékeket- diót, fenyőágat, gyertyát és szalmakoszorút- azok számára, akik nem hoztak maguknak otthonról hozzávalókat. Az üdvözlőlapok alapanyaga természetesen a színes papír és a ragasztó volt, a mézes tészták gyúrását, nyújtogatását és szaggatását pedig szintén nagy örömmel végezték a gyermekek, a csillag alakú formákat később kisütötték a felnőttek. A gipszformák temperával való festését megszokottnak lehetett tekinteni, viszont újdonságnak számított a papírfenyők csinálása. Ezt a fiatal óvónénik találták ki, és csupán alma, hurkapálcika és zöld papír kellett hozzá. Két szülő, Mikó Amália kislányával, Abigéllal, Kelemen Tímea pedig kislányával, Kittivel és a már iskolába járó kisfiával, Kiliánnal készített ilyen örökzöldeket. Ezeket, akárcsak a többi tárgyakat, a jelenlevők természetesen hazavihették.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,