ERDON Helyi hírek

2011.05.06. 14:56

Majális a váradi vársáncban

<p>Nagyvárad - Az előttünk álló hétvégén, május 7-8-án az RMDSZ ismét megszervezi hagyományos Tulipán Majálisát a váradi vársáncban. Íme a program, az alternatív műsorok nélkül.</p>

Május 7., szombat: 11 óra- A király új ruhája (A Nagyváradi Magyar Színház Lilliput Társulatának előadásában), sportrendezvények meghirdetése, Gulyások királya- főzőverseny a váradi RMDSZ-alapszervezetek között; 12 óra- Jó ebédhez szól a nóra (a talpalávalót sátorról-sátorra Szőcs Lőrincz és zenekara szolgáltatja, közreműködik Molnár Júlia színművésznő); 14 óra- tombolasorsolás; 14.30 óra- a sportrendezvények eredményhirdetése; 14.45 óra- tombolasorsolás; 15 óra- a Gulyások királya eredményhirdetése; 15.20 óra- tombolasorsolás; 15.30 óra- a Tini Dance Center és a Kölyök Dance showműsora; 17 óra- Corus line (revű), a Jack s Showgirls budapesti csoport előadásában; 19 óra- hip-hop show a Clevers csoport előadásában; 19.30 óra- Liszter Sándor és a Vadrózsák (zenés-táncos összeállítás); 20.20 óra- a tombola szombati fődíjának kisorsolása; 21 óra- a Hooligans együttes élőkoncertje; 23 óra- tűzijáték.

Május 8., vasárnap: 11 óra- a nagyváradi általános iskolák és líceumok összeállítása; 13 óra- Bihari Tulipán évadzáró turné. Közreműködnek: az élesdi Rezeda, a magyarremetei Kéknefelejts, a margittai Gyöngyvetők, a nagyszalontai Toldi és a mezőtelegdi Pacsirták néptánccsoportok; 18 óra- Ahol a sztárok születnek (fellépnek a Francisc Hubic Művészeti iskola könnyűzene szakos diákjai); 20.15 óra- a tombola vasárnapi fődíjának kisorsolása; 21 óra- Charlie és a United együttes közös élő koncertje.

Alternatív szórakozás a Majáliso

Alternatív szórakozási lehetőségek is lesznek, íme a részletek:

Május 7., szombat: sporttevékenységek (büntető dobó verseny- kosárlabda, sakk, kártya, asztalitenisz, aszfaltrajz-verseny); információs sátor az új tanügyi törvényről, várlátogatás; Most Mutasd Meg- tehetségkutató műsor; kézműves műhelyek és játszóházak; karitatív program- gyűjtés a Városi Kórház gyermekonkológia osztályának; a Nagyváradi Magyar Színház információs sátra- közönségtalálkozó; biztonsági öv, illetve motoros szimulátor kipróbálása.

Ugyanakkor Pető Csilla parlamenti képviselőnő sátra is látogatható, ahol 11-13 óra között Pető Csillával lehet találkozni, 14-16 óra között Zalder Éva iskolaigazgató nyújt pályaválasztási tanácsadást, 16-17 óra között Mátyási Gábor tájékoztat a sportolási lehetőségekről, 17-18 óra között pedig Simó Ritter Csilla logopédus nyújt logopédiai és pszihológiai tanácsadást.

Május 8., vasárnap: Most Mutasd Meg- tehetségkutató műsor; Édesanyámnak szeretettel- szavalóverseny a kisszínpadon; közlekedésbiztonsági programok; az iskolák állandó alternatív programjai: csapat- és egyéni versenyek, játékok, limbóverseny, a tanintézetek bemutatkozása; 10-18 óra között pszihokuckó diákoknak és szülőknek; 10-16 óra között Zabhegyező játék-kuckó elemistáknak; kézműves műhelyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!