A prefektus tárgyal a DN76 országútról

A prefektus tárgyal a DN76 országútról
Claudiu Pop, Bihar megye prefektusa tárgyalásokat folytat a Romániai Országút és Autópálya Vállalattal (CNADNR) arról, hogy mi legyen a Nagyvárad-Déva országút felújítási munkálataival.

Aki a Nagyváradot Dévával összekötő DN76 jelzésű országúton próbál közlekedni, az tudja, hogy szinte lehetetlenség azon az úton haladni. A helyzet annyira kétségbeejtő, hogy – mint arról már lapunkban is beszámoltunk – Cornel Popa a Bihar Megyei Tanács elnöke Victor Ponta miniszterelnöknek írt levelet, melyben felhívja a kormányfő figyelmét arra, hogy az országút felújítási munkálatainak késleltetése miatt nem készül el határidőre a munkálat, így elvesződhet a beruházásra elnyert uniós támogatási forrás. Noha a felújítás tekintetében azóta nem történt szemmel látható változás, vagyis nem indult be az intenzív munka, de az új fejlemény, hogy Claudiu Pop, Bihar megye prefektusa tárgyal a Romániai Országút és Autópálya Vállalat (CNADNR) igazgatójával Narcis Stefan Neagaval arról, hogy miképpen lehetne meggyorsítani a DN76 országút Bihar megyei szakaszának felújítási munkálatait. Claudiu Pop megkeresésünkre válaszolva csak annyit mondott, hogy a tárgyalások javában folynak, és ezen a héten, legkésőbb jövő héten zárják le a tárgyalásokat. A prefektus nem árulta el, milyen megoldási javaslattal állt elő a prefektúra.

Nagy a kavarodás

A Nagyvárad-Déva országút Bihar megyei szakaszát három részre osztották, és mindhárom szakasznak más kivitelezője van. A Vsakhosziklás – Halmágycsúcs (Vârfurile, Arad megye) közötti mintegy 33 kilométernyi szakasz kivitelezője a Construct Mod, amely eredetileg 2013 januárjában kellett volna befejezze a munkálatot, de nyert egy év haladékot, ettől azonban nem gyorsultak fel a dolgok, és a szakaszt nem sikerült határidőre befejezni. A Vaskohsziklás-Belényes közötti szakaszon a spanyol Azvi cég dolgozik, és 2015. szeptember 15-ig kell elkészüljön az útfelújítás. Az ő munkájukat azonban az nehezíti, hogy a helyiek attól félnek, hogy a cég által éppen a munkálatok érdekében építendő aszfaltkeverőnek környezetszennyező hatása lenne. A legnagyobb bonyodalom azonban a leghosszabb, Nagyvárad-Belényes közötti szakaszon van, ahol mindezidáig a munkálatoknak mindössze hat százaléka készült el, noha jövőre be kellene fejezni a felújítást. És nem elég, hogy késnek a munkával, de amit csinálnak, az is rossz. Mint ahogy a július 30-iki Bihar megyei Prefektusi Tanács ülésén Ioan Piţurca, a Romániai Országút és Autósztráda Vállalat helyi képviselője elmondta: „Nagyvárad és Szentmárton között a kivitelező dolgozói leaszfaltozták ugyan az országutat, de az az aszfaltréteg nagyon gyengének bizonyult.” Az eredmény: két hét alatt tönkrement az út, ezért a bukaresti SCT vállalatnak újra kell aszfaltoznia azt az útszakaszt. Az út közepén felszedték az aszfaltot, csakhogy az útszakasznak teljes szélességében ugyanolyan hibái vannak, és most a Szentmárton környéki országútszakasz szinte használhatatlan. Egyébiránt a Nagyvárad-Belényes országút felújítási munkálataira a temesvári CCCF cég kapott megbízást, ettől a vállalattól vette át az SCT a munkálatot.

Pap István