ERDON Országos hírek

2008.06.09. 10:50

Indulatok a Trianon ellenes tüntetésen Budapesten

<p>Elszabadultak az indulatok a hétvégén Budapesten, a trianoni békeszerződés aláírásának 88. évfordulója alkalmából tartott tüntetésen. Közben Tiszalúcon Trianon teret avattak.</p>

A több mint ezer résztvevővel zajló demonstráció az 56-osok teréről indult, majd a szerb nagykövetség épülete elé vonult. A „Vesszen trianon”, „Mindent vissza” skandálása után a „Mocskos buzik-nak” is beszóltak a résztvevők.

Emelett a slágertémák: a szokásos fenyegetés a médiának, alig burkolt zsidózás, történelmi sérelmi álromantika, valamint Gárda alaki gyakorlat. A felvonulókat egy csoport fekete betyárruhába öltözött, kendővel eltakart arcú ember vezette, köztük lóháton a tüntetésekről ismert Budaházy György és Toroczkai László, a mozgalom tiszteletbeli elnöke. Az eseményre a Magyarország több megyéje mellett a határon túli magyarok is képviselték magukat.

Közben Tiszalúcon  szombaton jó hangulatú majálisozás keretében felavatták Magyarország első Trianon-terét, így megemlékezvén a nemzeti gyásznapról, a trianoni békediktátum aláírásáról. Az esemény díszvendége Tőkés László volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!