3. és 4. pont

2020.09.17. 15:02

Mit kíván a nagyváradi ifjúság?

Hunyadi István, az RMDSZ képviselőjelöltje kezdeményezésére szeptember elején ifjúsági konzultációra került sor, amelynek eredményeképpen megfogalmazásra kerül a nagyváradi fiatalok tizenkét pontja.

A konzultáció során kiderült: szükség van az önkormányzat részéről tehetséges fiataloknak szóló programra, ugyanakkor vonzóvá kell tenni Nagyváradot a pályakezdő munkavállalók számára.

A tehetséges fiatalok támogatásáról Hunyadi István elmondta: „A nagyváradi magyar diákok többet érdemelnek! Figyeljünk jobban oda a művészeti oktatásra, kössünk partnerségeket az iskolák és a városban működő múzeumok, színházak, filharmónia között”. Hunyadi konkrét tervvel fut neki a tanácsosi pályának: „Legyen Nagyváradon egy hely, ami csak az övék: egy próbatér zenekaroknak, műhelyek és galéria fiatal alkotóknak. Kérjük a tehetséges fiatalok támogatását!”

A pályakezdő fiatalok munkavállalásával kapcsolatban Hunyadi kifejtette: „Nagyvárad ma nem vonzó egy fiatal pályakezdő számára. Románia-szinten magasak az adók, és ehhez képest alacsony a bérezés”. Meglátása szerint a helyzetre megoldást jelentene, ha a város hazaváró és itthon tartó ösztöndíjakkal segítené a pályakezdők elhelyezkedését. Tervei között szerepel egy pályaorientációs és továbbképző központ létesítése, valamint a fiatal vállalkozók támogatása is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában