Koncert

2024.05.05. 09:36

Mága Zoltán lépett fel Nagyvárad-rogériuszon

Ciucur Losonczi Antonius

A 32. Festum Varadinum ünnepségsorozat keretében, az RMDSZ Nőszervezete és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület együttműködésében két alkalommal is fellépett szombaton a nagyvárad-rogériuszi református templomban Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, érdemes hegedűművész, a Budapest Gipsy Virtuózok kíséretével, az 50 év – 50 koncert missziós turné részeként.
A délutáni rendezvényen Kövendi István lelkipásztor köszöntötte a megjelenteket, Máté evangéliuma 25. fejezetéből vett idézettel, melyben a talentumokra van utalás. Kijelentette: tehetségben bővelkedő emberek a meghívottak, akik ezúttal nekünk zenélnek Isten dicsőségére és lelkünk örömére.

Pásztor Gabriella, az RMDSZ Nőszervezetének országos elnöke azt mondta: nagy megtiszteltetés, hogy a "szeretet hegedűsét" ismét Váradon köszönthetjük, „és részesei lehetünk a békéért történő kiállásának”. Mága Zoltán koncertjei azt hirdetik, hogy a szeretet mindent legyőz, hegyeket képes megmozgatni, és hihetetlen mértékű összefogásra tudja ösztönözni az embereket nemcsak Magyarországon, hanem szerte Erdélyben, a Székelyföldön, a Vajdaságban, a Felvidéken és a magyar diaszpórában is. „Most nagy szükségünk van az összefogásra, a bátor cselekedetekre és a tudatos kiállásra, hiszen továbbra is védenünk kell magyarságunkat és európai értékeinket”, fogalmazott Pásztor Gabriella.
Biró Rozália, a Nőszervezet országos elnöke, polgármesterjelölt példaértékűnek nevezte a népszerű hegedűművész munkásságát, életútját, jótékonykodását, mellyel mosolyt és reményt visz mindenhova az összefogás jegyében.
A köszöntések után több mint egy órás koncertet adott Mága Zoltán, aki Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is tolmácsolta. Olyan közismert szerzemények csendültek fel, mint Bach Air című műve, Monti Csárdása, Albioni Adagiója, és ráadásként Dinicu Pacsirtája, melyeket a lelkes közönség vastapssal hálált meg. A hangulatot ifj. Mága Zoltán és Váradi Gyula klarinétművész fellépése fokozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában