Egészségügy

2024.05.18. 16:21

Alexandru Rafila: Szemmel láthatóan emelkedni fog az egészségügyi ellátás minősége

Agerpres

A kolozsvári regionális sürgősségi kórház építési munkálatainak hivatalos avatóünnepségén vett részt szombaton Alexandru Rafila egészségügyi miniszter, aki ez alkalomból kijelentette: érezhetően javulni fog az egészségügyi ellátás minősége Romániában.
Rafila azt mondta, a három regionális kórház megépítése a legfontosabb projekt a romániai egészségügyben. A kolozsvári regionális kórház építését előkészítő munkálatok valójában már egy hónapja megkezdődtek, a szombati avatóünnepség szimbolikus jelleggel bír. A munkálatokat nehezítheti, hogy támfal építése szükséges - mondta a miniszter, reményét fejezve ki, hogy a kivitelezők ennek ellenére is tartják majd magukat a határidőhöz.
Rafila arról is beszámolt, hogy az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében jelenleg húsz kórház épül országszerte, vagy rövidesen elkezd épülni. 'Szemmel láthatóan emelkedni fog az egészségügyi ellátás minősége' - jelentette ki.
A kolozsvári regionális sürgősségi kórház egy 540 millió eurós beruházással épül fel. 849 fekvőbeteg-ellátó ággyal, 19 műtővel, a sürgősségi részlegen 60 ággyal, 70 járóbeteg-ellátó helyiséggel és mintegy 80, diagnosztikai és kezelési szolgáltatásokra (képalkotás, sebészeti szolgáltatások, endoszkópia, kardiológia stb.) alkalmas helyiséggel rendelkezik majd.
A kórházat premierként szolgáltatási központok szerint strukturálják, olyan központok kapnak helyet benne helyet, mint például a Fej-nyaki központ, a Mellkasi központ, a Hasi központ, a Belgyógyászati központ, az Anya- és Gyermekközpont stb. A kórházat a szerződés aláírásától számított 4 év alatt kell megépíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában