Uncategorized

2019.06.11. 08:14

Lezajlott az Őszirózsa népdalvetélkedő körzeti szakasza

Június 7-én, péntek délután a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében rendezték meg az Őszirózsa népdalvetélkedő körzeti szakaszát, melyen 0-VII. osztályos gyerekek vettek részt.

Június 7-én, péntek délután a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében rendezték meg az Őszirózsa népdalvetélkedő körzeti szakaszát, melyen 0-VII. osztályos gyerekek vettek részt.

A megjelenteket Tankó Zita tanfelügyelő, főszervező köszöntötte, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az idén több körzeti helyszínt jelöltek ki, általában olyan helységeket, ahol aktív néptáncoktatás zajlik: Érmihályfa, Margitta-Micske, Székelyhíd, Élesd-Mezőtelegd, Nagyszalonta, Nagyvárad, Bors, Belényesi-medence. A verseny érdekessége amúgy, hogy átível a tanéveken, így a megyei szakaszt szeptember elején tartják Micskén. És ezért van az is, hogy a körzeti fordulóban a legnagyobb résztvevők hetedikesek, hiszen ők, mire befejeződik a megmérettetés, már nyolcadikosok lesznek. Az érdeklődőket ezután Konrád Katalin, a Szent László Líceum igazgatónője is üdvözölte.

A zsűriasztalnál dr. Brugós Anikó, Szilágyi Ágnes, Konrád Ildikó és Iloc-Szép Judit oktatók foglaltak helyet, a főszereplőknek pedig kedvenc népdalukat kellett elénekelniük, korcsoportokra osztva: 0-I., II-III., IV-V., VI-VII. osztályosok.

A megyei szakaszra továbbjutottak: Nagy Dorka-Fanni (Lorántffy-gimnázium), Nagy Lilla (Szacsvay-iskola), Madarász Blanka (Bălcescu-iskola), Habinyák Stefánia (Szacsvay-iskola), Gönczi Veronika-Napsugár(Szacsvay-iskola), Benedek Dávid (Szacsvay-iskola), Dobrai Hanna(Szacsvay-iskola), Kiss Barna (Szacsvay-iskola). Díjazottak, de nem továbbjutók: Bondár Nóra (Szacsvay-iskola), Esteban Paula (Szent László Líceum), Szebeni Zoya-Jázmin (Szent László Líceum), Keserű Márton(Bălcescu-iskola). Minden gyermek és felnőtt kapott édességet és könyvet az oklevelek/emléklap/igazolás mellé. A szervezésben sokat segítettek Kiss Csilla és Fekete Éva tanítónők, támogatók a Mallersdorfi Ferences Nővérek és a Pro Schola Sancti Ladislai Egyesület.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!