Uncategorized

2019.08.27. 09:11

Intelligens tollal csaltak a pótérettségin

A szaknak megfelelő kötelező tárgyból vizsgáztak pénteken a diákok a pótérettségin, hétfőn pedig a választott tantárggyal értek véget az írásbelik. Ma kezdődtek el a szóbeli felmérések.

A szaknak megfelelő kötelező tárgyból vizsgáztak pénteken a diákok a pótérettségin, hétfőn pedig a választott tantárggyal értek véget az írásbelik. Ma kezdődtek el a szóbeli felmérések.

Pénteken matematikából vagy történelemből pótérettségiztek a diákok. Claudiu Damian, a Bihar megyei Tanfelügyelőség szóvivője elmondta, hogy a vizsgára 920-an iratkoztak fel, közülük viszont csak 771-en jelentek meg. Ezúttal négy diákot zártak ki, mindannyian a margittai Horváth János Elméleti Líceumban vizsgáztak. A tanárok rajtakapták a négy tanulót, hogy modern kommunikációs eszközökkel próbálnak csalni. Pontosabban intelligens golyóstollakat használtak, melyekhez videókamera, SIM-kártya és apró fülhallgatók is tartoztak. Az érintett tanulók legközelebb 2021-ben próbálkozhatnak az érettségivel.

Hétfőn ért véget az írásbelik sora, ekkor a választott tantárgyakból vizsgáztak a diákok. Erre 725-en iratkoztak fel, de 58-an hiányoztak. Attól függően, hogy ki mit választott, a diákok biológiából, kémiából, közgazdaságtanból, fizikából, filozófiából, földrajzból, informatikából, logikából, pszichológiából és szociológiából vizsgáztak. Augusztus 27-e és szeptember 3-a között tartják meg a nyelvi, valamint a digitális kompetenciák felmérését. Az eredményeket szeptember 3-án 12 óráig közlik, és ugyanaznap 16 óráig fogadják az óvásokat, melyeket szeptember 3–6. között bírálnak el. A végleges eredményeket szeptember 7-én függesztik ki.

 

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!