Uncategorized

2011.06.07. 07:16

A perzsa macska tartása és gondozása

<p>Perzsa macska már egy teljes évszázada vezeti a legnépszerűbb macskafajták ranglistáját. A perzsa macskáknak nem csak megjelenése, de természete is rendkívüli. A perzsák szelíd, gyengéd, barátságos és méltóságteljes cicák.</p>

 

A perzsa macska fenséges bundája és szelíd, nyugodt, engedelmes természete miatt az egyik legnépszerűbb macskafajta. A perzsa macska szelíd, gyengéd és barátságos, megjelenése méltóságteljes, tartása nem igényel rendkívüli hozzáértést. Persze sem a perzsákat, sem azok természetét nem lehet egy kalap alá venni. A bengáli macska például a perzsákhoz képest szokatlanul mozgékony, aktív, néha bizony rakoncátlan fajta, míg a krémes kék perzsák nyugodt, független természetűek. A csincsilla perzsákat mozgékonyabbnak, kíváncsibbnak tartják a többi perzsákhoz képest. Ám annak ellenére, hogy minden egyes macska egyedi, más-más temperamentumú, nagy általánosságban a perzsák viselkedésükkel nem okoznak nagy gondot gazdáiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!