Uncategorized

2019.08.22. 13:07

A Magyar Kulturális Napok részletes programja

Immár harmadik alkalommal szervezik meg a Magyar Kulturális Napokat Váradon, ezúttal augusztus 23–25. között, a nagyváradi várban.

Immár harmadik alkalommal szervezik meg a Magyar Kulturális Napokat Váradon, ezúttal augusztus 23–25. között, a nagyváradi várban.

 

A három nap alatt különböző kulturális rendezvények lesznek és hollókői fajátékokat vehetnek birtokukba a gyerekek, kézimunkázhatnak és népi gyermekjátékokkal ismerkedhetnek, az estéken pedig koncertek várják az érdeklődőket. A korábban közölt programmal ellentétben a hétvégére jelzett hőség miatt egyes programok hamarább, az esti koncertek pedig egy órával később kezdődnek. Alábbiakban a módosított programot közöljük.

Pénteken 17 órától fellép a Pendergő tamburazenekar, 20 órától Szalóki Ági lép színpadra, őt 21 órától a Pannonia Allstars Ska Orchestra követi.

Szombaton 16 órától a Szarkaláb Néptáncegyüttes műsorát láthatja a közönség, 17 órától A kalmár kosara és A meghótt férj színdarabokat lehet megnézni, 18 órától a Bihar citerazenekar és a Szarkaláb Néptáncegyüttes lép fel, este 21 órától pedig a Bojtorján fog koncertezni, melyet 22.30-tól egy vetítéssel közvetített homokfestés követ majd.

A kulturális napok harmadik napján, vasárnap délelőtt 11 órától a Komádi Színjátszó Kompánia A tök és a csikó előadásával szórakoztatja a gyerekeket, 17 órától pedig a biharkeresztesi Gárdonyi Zoltán Református Iskola Suhancok és Cseperedők csoportja néptáncelőadással érkezik a nagyváradi várba, 21 órai kezdettel pedig a Honeybeast együttes zárja az esti koncerteket és a fellépők sorát.

A rendezvényt Nagyvárad önkormányzata, az APTOR és a Szent László Egyesület közösen szervezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!