JEGYZET

2021.07.22. 06:30

Noormális?

Bódi Csaba

A pályamunkások helyében elkezdenék aggódni. Közel az idő, amikor a fűnyíró gépeket fel kell szerelni festékszóróval, hogy „az a szép zöld gyep”, minden legyen, csak éppen zöld ne. A vetőmaggal üzletelők aranykora is beköszönt a pázsitszínpaletta szélesre nyílásával, ami magában hordozza a megdicsőült felvirágzást. Eközben és ebből következően az ódivatú fehér vonalakat felváltja az új idők új színe. Hogy melyik az? Majd attól függ, hogyan virít a „gyöp”. Ekkor jönnek képbe a labdagyártók. Lila pályán lila bőrgolyó nagyon nem mutat jól, egész pontosan: nem látszik. A fehéret ez esetben is mellőzzük, sőt, ki sem ejtjük a szánkon. Lehet, hogy valóban a pöttyös az igazi? Némi reklám után megtudjuk.

Az már a jegyvásárláskor kiderül, milyen dresszkód szerint lehet helyet foglalni a lelátón. Igen, újra az a fránya szín! Hát persze, hogy kizáró ok, ha a drukker pólója megegyező a pályáéval. Még mit nem! Tényleg akad, aki azt hiszi, véletlenül talicskáztak temérdek pénzt azért, hogy a megfelelő színű legyen a talaj?

Tisztelt szurkolók! Szíveskedjenek alkalmazkodni, ám mindenekelőtt kérjük, tartsák be az előírásokat! Ezek közül a legfontosabb, hogy a játéktér mentén található digitális hirdetőfelületeket senki és semmi nem zavarhatja (na, jó, zászlóval a Himnusz alatt megengedett). Az még nyílt kérdés, miként lehet kiiktatni a gyepen labdát kergetőket, mert ők gyakran és jelentős mértékben rontják az élvezeti értéket. Olykor nem látni tőlük az eurómilliókat tojó tyúkokat vagyis a reklámtáblákat. Őrült szerencse, hogy ötven évvel a színes televíziók térhódítása után egyesek arra a nagyívű felfedezésre jutottak, hogy zöld pályán a zöld mezszín miatt dühössé válik a tv-fotel tulajdonosa. A sportcsatornákra előfizetőktől pedig már csak egy zavartabb embercsoport létezik, mégpedig a labdarúgást (és a többi látványsportot) a profit mindenhatósága alá rendelőké. Ők fennen hangoztatják: nélkülünk nem keresnétek ennyit! A válasz csendes belenyugvás. Azaz szabad a pálya, szabad a préda. Az élmény valóban megfizethetetlen?! Mert hogy késleltetett, az bizonyos. Gólnak egyből örülni tilos (VAR), obszcén kijelentés feljelentést von maga után, és jó lenne, ha a szotyi törése is halkabban zajlana.

Itt az idő elgondolkodni azon, ha a labdarúgópályák alácsövezettek, miért ne lehetnének alulról világítottak is?

Abban a színben, ahogy azt a jogtulajdonos kívánja.

Egy csomó festéket meg lehetne spórolni...

Címkék#Bódi Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!