Női tenisz

2020.01.21. 13:40

Simona Halep bejutott az Australian Open második fordulójába

 Bejutott Simona Halep a második fordulóba az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután 7:5 (5), 6:1-re legyőzte az amerikai Jennifer Bradyt.

A világranglista harmadik helyén álló, a tornán negyedik helyen kiemelt Halepnek egy óra és 36 perc játék után sikerült nyernie kedden. Elvesztett adogatással kezdte a mérkőzést a román lány, így aztán Brady 2:0-ra, 3:1-re és 4:2-re is vezetett. Halep kiegyenlített 4:4-re, majd átvette a vezetést (5:4). 5:5-ös állásnál ismét elvesztette a szerváját, ezt követően azonban – egy esés okozta kisebb csuklósérülés ellenére – sikerült három szettlabdát is hárítania és kiharcolnia a rövidítést, amelyet végül 7-5-re megnyert.

A második játszmát egyértelműen uralta Simona Halep, ebben a szettben mindössze egy játékot engedett át ellenfelének (6:1).

A román lány két ászt ütött a mérkőzésen, Brady négyet, utóbbinak három kettős hibája volt, Halepnek egy sem. Simona első és második szerváit is nagyobb hatékonysággal ütötte, és ugyan kevesebb nyerő ütést mutatott be (20-24), de ki nem kényszerített hibája is kevesebb volt (23-35).

Simona Halep tavaly a nyolcaddöntőig jutott Melbourne-ben, 2018-ban pedig döntőt játszott. Az idei második fordulóban a nagy-britanniai Harriet Dart és a japán Doi Miszaki közötti találkozó győztese lesz a román lány ellenfele.

Sorana Cîrstea (WTA-74.) hétfőn 6:2, 7:6 (5) arányban legyőzte a cseh Barbora Strycovát (WTA-34.), így szintén bejutott a második körbe, ahol a Venus Williamst (WTA-55.) búcsúztató, mindössze 15 éves amerikai Cori Gauff (WTA-67.) lesz az ellenfele.

Irina Begu (WTA-105.) viszont vereséget szenvedett az első fordulóban, 6:1, 6:4-re győzte le őt a holland Kiki Bertens (WTA-10.). Búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokság küzdelmeitől Monica Niculescu (WTA-129.) is, akit 5:7, 6:1, 6:0 arányban múlt felül az első körben a francia Alize Cornet (WTA-61.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!