Kézilabda

2019.12.01. 08:45

Női kézilabda vb.: Megalázó vereséget szenvedtek a románok, simán győztek a magyarok

A román válogatott 31-16 (16-9) arányú megalázó vereséget szenvedett a spanyol válogatottól szombaton Kumamotóban, a női kézilabda világbajnokság nyitónapján.

Magyarország gond nélkül verte Kazahsztánt, meglepetésre kikapott viszont a címvédő Franciaország Dél-Koreától, és kevesen vártak szlovén sikert a Hollandia- Szlovénia mérkőzésen is. A hiányzók miatt megtizedelt román csapat minden idők egyik leggyengébb világbajnoki mérkőzését játszotta, a spanyolok start-cél győzelmet arattak.

Tomas Ryde tanítványainak nem ment a védekezés (kaptak 31 gólt), rosszul támadtak (38%-os hatékonyság), két gólt a spanyol kapus dobott, kihagytak két hétméterest, begyűjtöttek 14 büntetőpercet, kétszer is előfordult, hogy négy játékossal védekeztek.A legjobb román játékos a hat gólig jutó Cristina Neagu volt, valamint – a 31 kapott gól ellenére – Julia Dumanszka kapus, és átmenő jegy adható még Anca-Georgiana Polocoşer összekötőnek is. Románia vasárnap, román idő szerint 11 órakor Szenegál ellen lép pályára.

A csoport másik mérkőzősén Magyarország magabiztos játékkal, 39-15-re lelépte Kazahsztánt és vasárnap, román idő szerint 9 órától, Spanyolország ellen lép pályára. A csoport harmadik mérkőzésén az évekig Romániában edzősködő svéd Per Johansson és a román Adrian Vasile vezette montenegrói válogatott 29-25-re múlta felül Szenegált.

A címvédő Franciaország már-már hagyományos módon elvesztette első találkozóját a vb-n, ezúttal Dél-Korea győzte le a kékeket 29-27-re, és némi meglepetést okozott az is, hogy a legutóbbi vb-n bronzérmes hollandok viszonylag simán, 32-26-ra kikaptak a szlovénoktól.

Az első forduló eredményei:

A csoport

Hollandia – Szlovénia 26-32

Norvégia – Kuba 47-16

Szerbia – Angola 32-25

B csoport

Németország – Brazília 30-24

Franciaország – Dél-Korea 27-29

Dánia – Ausztrália 37-12

C csoport

Montenegró – Szenegál 29-25

Magyarország – Kazahsztán 39-15

Románia – Spanyolország 16-31

D csoport

Japán – Argentína 24-20

Oroszország – Kína 26-11

Svédország – Kongó 26-16

Minden csoportból az első három helyezett jut a főcsoportba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!