Hallgassa élőben!

Nem gondolázni utazott Velencébe

A Bihar megyei labdarúgás legutóbbi öt évében legnagyobb tehetségnek tartott Luca Popa (a képen jobbra) a napokban hároméves szerződést kötött az olasz Serie A-ban szereplő Venezia együttesével.

F. Á.

A Bihar megyei labdarúgást szerte Európában képviselő nagyváradi Cătălin Sărmăşan játékosmenedzser újabb váradi labdarúgót szerződtetett az olasz élvonalba: a mindössze tizenhat esztendős Paul Luca három évre írt alá a Serie A-ban érdekelt Venezia csapatához. A nagy múltú labdarúgó felmenőkkel (nagyapja, Vasile Popa a Petrozsényi Jiul és az Aradi UTA csapataiban majd’ kétszáz élvonalbeli meccset játszott), illetve rokonsággal (nagybátya, Mădălin Popa a Bukaresti Dinamo, a Besztercei Gloria, a Târgu Jiu Pandurii és a Nagyváradi Bihar FC játékosa is volt, hétszer lépett pályára a hazai első osztályban) rendelkező Luca a 2005-ös korosztály egyik legjobbjának számít romániai szinten – természetesen szerepelt ennek a generációnak a válogatottjában is –, a Nagyváradi VSK ifjúsági központjában nevelkedett, idén májusban próbajátékon vett részt a szintén olasz élvonalbeli Atalantánál. A középhátvéd poszton játszó Popa a 2019/20-as idényt a negyedosztályban szereplő Nagyváradi CAO együttesében játszotta végig, majd tavaly bemutatkozott az idő közben a harmadosztályba jutott zöld-fehér együttesben, illetve az U16-os román nemzeti tizenegyben. Az Internazionale által is górcső alá vett játékos immár a második labdarúgó Patrik Gânţe (AS Roma) után, aki a Nagyváradi VSK neveltjeként az olasz bajnokság utánpótláscsapataiban kamatoztathatja a tehetségétArad: három afgán állampolgárra bukkantak a határőrök egy kamionban
Csúnya vita robbant ki a stúdióban: Majka durván odaszólt Tóth Gabinak (videó)
Pattanásig feszült a hangulat, amikor Majka és Tóth Gabi heves vitába kezdtek egymással a Sztárban Sztár leszek! stúdiójában.
Bukarestben kedden kezdődik a koronavírus elleni oltás harmadik adagjának beadása
A nemzetközi sajtó Hamiltonról: „Ez az ember egy élő legenda”
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő Lewis Hamilton 100. futamgyőzelmét taglalja a Forma-1-es Orosz Nagydíj másnapján, a svájci Blick szerint „Ez az ember egy élő legenda!”.
Gulyás: Brüsszelnek komolyan át kell gondolnia Közép-Európához való viszonyát
A brüsszeli tisztviselők problémája, hogy nem képesek tolerálni a másságot – mondta a miniszter.