Hallgassa élőben!

Maradt a cél Mihályfalván: ifjúságnevelés!

Az alapozó edzéseken túl, már barátságos mérkőzést is játszott a negyedosztályú labdarúgó-bajnokság 2021/22-es idényére készülő Érmihályfalvi Unirea. Sokan maradtak a tavaly tavasszal szerepelt csapatból, de több ifit is kipróbál a vezetőedző, ezen kívül újdonság, hogy Lukács Zsombor hazatért Magyarországról, és az érmelléki csapatban folytatná pályafutását.

F. Á.

A szerda esti, Nagykárolyi Victoria elleni mérkőzéssel megkezdte barátságos mérkőzéseinek sorozatát az Érmihályfalvi Unirea IV. ligás labdarúgó-együttese. A Praszler Stadionban játszott mérkőzésen 2–2-es félidőt követően a Szatmár megyei alakulat 4–2 arányban nyert. Az összecsapással kapcsolatban ifj. Fele Sándor, a hazaiak vezetőedzője elmondta, hogy ahhoz képest, hogy alig három hete kezdték meg az edzéseket, viszonyítva a nagykárolyi csapathoz, amely állandó „készültségben” volt az idén, lévén, hogy részt vett a harmadosztályba jutásért kiírt selejtezőn, 65–70 percig egyenrangú ellenfelei tudtak lenni a Victoriának, amely az utolsó negyedórára elfáradó Unirea-játékosok figyelmetlenségét is kihasználva nyerte meg a találkozót. „Számunkra most nem az a cél, hogy mindenáron győzzünk, hanem a lehető leghamarabb visszatérni a pályára erőnlétileg és fejben is, és lehetőleg megtalálni régi önmagunkat, hiszen a jelenlegi kerettel még sok meglepetést tudunk majd okozni” – nyilatkozta lapunknak ifj. Fele Sándor. A 4–2 arányban elveszített találkozón hazai részről Lukács Zsombor és Lakatos János „köszönt be” a vendégeknek, az Unirea együttesében pedig a következő játékosok kaptak lehetőséget: Kis Márk – Muresan Roland, Dorin Jude, Dumitru Sabou, Vlad Pop – Lakatos János, Bartók István (próbajátékon szerepel), Solymosán Ferenc, Boka Benjámin (próbajátékon szerepel) – Lukács Zsombor, Alexandru Gego. JÁTSZOTT MÉG: Gabriel Lazea, Boldog Alen, Láposi Krisztofer, Lezsnyovszki Dariusz, Sánta Tamás, Balázs Richmond, Suta Dávid, Erdei Alex. Edzők: ifj. Fele Sándor és Szász Attila (kapusedző). Berényi Szilárd kapus családi okok miatt igazoltan hiányzott a mérkőzésről.

Utánpótlás-nevelés a cél

Időközben változott az Unirea további felkészülési programja, hiszen e héten szombaton a mihályfalviak nem a Szatmár megyei Kálmánd, hanem a megyetárs Vetés (Vetiş) vendégei lesznek. Augusztus 6-án, 19 órától az Unirea a Székelyhídi Törekvést, majd 10-én, 18.30 órától a Vetést fogadja, végül augusztus 18-án a Nagykároly vendégei lesznek az érmellékiek. Esedékes még egy gyulai „kiruccanás” a Muzsnay Zsolt által edzett Unirea U19-es csapata számára, amely mérkőzés lebonyolítása még kérdéses. Zárszóként ifj. Fele Sándor lapunknak elárulta, hogy továbbra is az a céljuk, hogy – 4-5 tapasztalt labdarúgó segítségével – a helyi fiatalokat minél hatékonyabban építsék be a felnőtt együttesbe, ami persze nem mehet majd a bajnoki mérkőzések kárára, viszont szeretnék bizonyítani az érmelléki város szurkolóinak, hogy igenis érdemes kilátogatni a helyi futballcsapat szentélyébe, a Praszler Stadionba, nemcsak a meccsekre, hanem az edzésekre is, buzdítva ezáltal a fiatalokat a minél jobb eredmény elérésére.Fellép hazánkban a metál zene négyszeres Grammy-díjas óriása
A zenekar eddig egyszer, másfél évtizede a Sziget Fesztiválon lépett fel hazánkban.
Orban: Cîţu elnökké választása egy „párton belüli puccs” eredménye
Bobic: Dárdain múlik, meddig lesz a Hertha vezetőedzője
A sportvezető szerint a magyar szakember egy stabil szezonban is a megfelelő ember a posztra.
Kedden tárgyalnak a képviselőházi elnöki tisztségről
Megelőzési és oktató akciókat tartottak a rendőrök