Hallgassa élőben!

Közösen dolgoznak a labdarúgás fellendítésén

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartottak tegnap a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (BMLE) új irodájában, amelyen a Nagyváradi Crişana és az Élesdi United Bihor labdarúgóklubok között megkötött együttműködést ismertették.

BN-összeállítás

Elsőként a 2019-ben megalakult, váradi székhelyű Crişana Sportklub elnöke, Szilveszter Dénes ismertette a jelenlévőkkel az egyezmény lényegét, kiemelve, hogy a labdarúgás egy csapatjáték, így nem egyedül, hanem közösen, összefogva lehet sikereket elérni. „Alig másfél éves tevékenységünk alatt, mára már oda jutottunk, hogy 150 gyermek felkészítésével foglalkozunk megyeszerte, s köztük jó pár leány is van, ezen felbuzdulva kerestük meg a román másodosztályban szereplő United Bihor elnökét, Ficuţ Csabát, hogy szorosabban együttműködve fejlesszük a továbbiakban a két csapatot, s egyben a megyei labdarúgást. Kezdetként a tapasztalatcserére és az együttműködésre helyezzük a hangsúlyt, majd pedig a közös rendezvények, valamint a tehetségkutatás területére is kiterjesszük az egyezséget” – jegyezte meg Szilveszter Dénes.

A piros-kék színeket viselő együttes jelenleg már Bihar megye öt településén, Inándon, Oláhszentmiklóson, Magyarcséken, Tenkén és Lankáson tart ingyenes fociedzéseket a helyi fiataloknak, emellett a megyeszékhelyen is van már utánpótláscsapata. „Elsőként kezdtük el felkeresni a megye olyan településeit, ahol nincs futballélet, s örömmel tölt el, hogy alig egyéves munka után, már 150 gyermek látogatja rendszeresen az edzéseinket. A jövőben tovább szeretnénk növelni ezt a számot, s még több fiatalt rávenni, hogy az elektronikai kütyük nyomkodása helyett a sportolásra is időt és energiát szenteljen” – tette hozzá a váradi klub vezetője.

A sport nyerhet

„Örömmel nyugtáztuk Szilveszter Dénes, a Crişana SK elnökének kezdeményezését, amely a partnerségben látja a labdarúgás fejlesztését. Elsőként, a felnőtt csapatunk edzője, Raul Bălăiban nyújt segítséget a Crişana klubnak a megye több települését megtartott edzések levezetésében, de a jövőben közös tornákat és tehetségkutatókat is rendezünk majd. Előbb szakmai téren fogunk együttműködni, a Crişana klub által felfedezett tehetséges lányoknak pedig szereplési lehetőséget biztosítunk a megyei, valamint országos utánpótlás-bajnokságokban a United színeiben. Nagyra értékeljük azt a fáradozást, amelyet a Crişana SK képviselői az utánpótlás-nevelésre fordítanak, hiszen jelenleg egyedüliként foglalkoznak ingyenesen a megyében élő gyermekekkel. Bízom benne, hogy a kezdeményezésünk másokat is inspirálni fog, és egyre több csapat tesz majd közösen a megyei futball fellendítéséért” – tette hozzá Ficuţ Csaba, a United Bihor klub elnöke. Az élesdi klub vezetője több éve próbálkozik, hogy új női csapatokat hozzon a megyei fociba, annak érdekében, hogy a BMLE is szervezhessen bajnokságokat a szebbik nem képviselőinek. A két évre szóló együttműködési megállapodást tegnap szignózta a két klub elnöke.Olasz Anna a 4. helyen végzett 10 kilométeren
Olasz Anna a negyedik helyen végzett 10 kilométeres nyílt vízi úszásban a tokiói olimpián. Az aranyérmet a brazil Ana Marcela Cunha szerezte meg, a második a riói győztes holland Sharon van Rouwendaal, a harmadik az ausztrál Kareena Lee lett.
A Napraforgó lett idén Magyarország tortája
Kihirdették többek között Az ország cukormentes tortája és a Magyarország kenyere címek győzteseit is.
Brutálisat villantott egy autóban Tóth Andi
A szexi énekesnő újabb nagyon dögös képpel készült rajongóinak.
Biztos, hogy jövőre nem módosul a középiskolai felvételi módszertana
Gyönyörű képeken mutatja be Váradi Levente a magyar néptáncot
A fotográfus kötete Végtelen motívum – Hetvenéves a Magyar Állami Népi Együttes címmel jelent meg.