Hallgassa élőben!

Három emberöltőnyi év: sportolókat ünneplünk

Nagyvárad és Bihar megye két illusztris sportolója, országos bajnoka ünnepli áprilisban szépkorú születésnapját. Kedden a motorversenyző, id. Viktor Árpád töltötte be 75. életévét, míg ma Kósa Zoltán sporthorgász lép át egy másik évtizedbe, hiszen a 80-asok közé „válogatták”.

Szántó Zoltán

Ki ne ismerné a 70-es, 80-as évek többszörös országos bajnokát, Viktor Árpádot, aki testvérével együtt, Attila Istvánnal magasan a mezőny fölé nőtt az 500 köbcentiméteres motorok mezőnyében. A hatvanas évek elején, de még a hetvenes esztendők elején születettek is élőben láthatták Viktor Árpádot motorozni előbb a volt nőgyógyászat előtt a Porţile de Fier utcára forduló, onnan a Gesztenyefasoron visszatérő pályán, majd a Horea, Cloşca és Crişan utcáktól egészen a volt nagypiacig megtervezett útszakaszon robogni és mindig megverni a brassói, temesvári, bukaresti ellenfeleket. Aki nem élte át a benzingőzös, motorbúgástól hangos akkori versenyeket, sokat veszített. Ki hinné, hogy az egykori bajnok már a 75. életévét is betöltötte?

Kósa Zoltán sporthorgász-bajnok

Kissé békésebb vizekre evezve, nem feledkezhetünk meg a 70-es és 80-as évek örök bajnokáról, Kósa Zoltánról, aki számtalan országos sporthorgász-bajnoki címet gyűjtött be az évek során, ennek köszönhetően a román válogatott oszlopos tagja lett. A ma nyolcvanadik születésnapját ünneplő Kósa a pecabot „szögre akasztása” után saját lányát, Évát kezdte el edzeni, ha lehet azt mondani, még nagyobb sikerrel, mint tette azt maga valamikor a horgászbot végén, hiszen lánya mind a bajnoki címekben, mind a válogatottsági részvételben túlszárnyalta őt. Örömmel emlékezhetünk arra, amikor a két halhatatlan sportolót a motorkerékpáron vagy a vízparton láthattuk, örök élménnyel gazdagítva bennünket, sportszeretőket…A Debrecen és a Gyirmót feljutott, a Vasas lemaradt az élvonalról
A fővárosiaknak ezúttal nem sikerült a visszajutás.
Egy nap alatt kétszer is ölt: Szlovákiában és Magyarországon is gyilkolt egy férfi
A két áldozatnak köze lehetett egymáshoz.
Újabb ígéretes vezeték nélküli fülhallgatóval készül a Sony
A napokban nagyfelbontású képek árulkodtak a Sony WF-1000XM4 vezeték nélküli fülhallgatóról.
Bikiniben mutatta meg formás alakját Kárpáti Rebeka
Amint kisütött a nap, Kárpáti Rebeka azonnal megszabadult a ruháitól.
Berki Krisztián a váláson gondolkozik
Berki Krisztián és kedvese Mazsi néhány héttel ezelőtt jelentették be, hogy kisbabát várnak és nemrégiben az is kiderült, hogy kislányuk lesz. A boldog pillanatot megosztották a nyilvánossággal, ahogy azt is, hogy felmerült köztük a válás lehetősége.