Hallgassa élőben!
Fotó: Facebook/CSM Oradea

Csatát veszítettek, nem háború

Tizenegy pontos vereséget szenvedett szerda este Kolozsváron a Nagyváradi VSK U a férfi kosárlabda Nemzeti Liga 2020/21-es kiírása döntőjének első találkozóján, a helyi U BT együttesétől. Az ötből három győztes mecscsig tartó finálé második összecsapását pénteken 20 órától rendezik, szintén Kolozsváron (Digi Sport 4, élőben).

Szántó Zoltán

Bal lábbal keltek fel Kolozsváron szerdán a Nagyváradi VSK U csapatának kosárlabdázói, aztán este ott folytatták, ahol reggel „abbahagyták”: Watsonék ugyanis 73–62 arányban elveszítették a férfi Nemzeti Liga 2020/21-es kiírása fináléjának első találkozóját a házigazda U BT együttesével szemben. A vendéglátók taktikája érvényesült, ugyanis hamar előnyhöz jutottak, és tudták, ha a váradiaknak futniuk kell az egyenlítésért, már nem játszanak olyan szervezetten, inkább kapkodnak, és a palánkra sem annyira „veszélyesek”. Ez így is történt, a váradi alakulat szinte az egész meccs során azon ügyködött, hogy egyenlítsen, netalán a vezetést is átvegye, de utóbbi nem sikerült. A negyedik negyedben aztán már fejben is feladták a reményt Cristian Achim edző tanítványai, akik ekkor már bevetették a fiatal játékosaikat; nem véletlen, hogy Tarolis, Edwards és Richard „élt” a pályán, mindhármójuk akkor szórták a hárompontos kosarat, amikor csak kedvük volt. Ezért pedig nemcsak a váradi játékosokat kell hibáztatni, hanem trénerüket is, aki a szabadabb védekezést választotta taktikának, miközben a sokmozgásos, emberfogásos védekezés lehetett volna a nyerő. Folytatás ma este 8 órától a döntő második találkozójával, ezúttal is Kolozsváron (Digi Sport 4, élőben).

Jegyzőkönyv

KOLOZSVÁRI U BT–NAGYVÁRADI VSK U 73–62 (18–15, 11–11, 28–21, 16–15). Kolozsvár, Polivalens Sportcsarnok, mintegy ezer néző. VEZETTE: Ciprian Stoica, Nicolae Dragoş, Răzvan Opriş. SZÖVETSÉGI MEGFIGYELŐ: Tiberiu Rist. KOLOZSVÁR: Guzman Abreu 5 pont, Tarolis 21 (3×3 pontos), Lăpuşte, Lungu, Sánta 2, Grasu 3 (1), Sztipanovics 17, Edwards 6 (2), Vida 2, Wright 4, Kuti, Richard II. 13 (3). VEZETŐEDZŐ: Mihai Silvăşan. NAGYVÁRAD: Holt 8 (1), Marinău, Broussard 10 (1), Watson 8 (2), Fometescu 4, Valeika 5, Petrescu, Moore Jr. 1, Green 6, Nicolescu 5 (1), Baciu 13, Zekovics 2. VEZETŐEDZŐ: Cristian Achim.

Belépők az arénába

A bajnoki döntő harmadik, és amennyiben szükséges, negyedik mérkőzését a nagyváradi Antonio Alexe Sportarénában rendezik meg, és a Városi Sportklub arról értesítette lapunkat, hogy az összecsapásokat maximális kapacitással rendezik meg, amennyiben természetesen a szurkolók bizonyítani tudják, hogy beoltották magukat, illetve a meccs napján elvégzett tesztjük negatív. Egy jegy ára 15 lejbe kerül, az arénába való belépésről és egyéb érdekességekről a www.csmoradea.ro honlapon kaphatnak információkat.C-csoport: Hollandia–Ukrajna – 3–2!
A labdarúgó Európa-bajnokság 21 órakor kezdődő mérkőzésén Hollandia játszik Ukrajnával. Kövesse a mérkőzést élő közvetítésünk segítségével!
Lezuhant egy néző a Wembley Stadion lelátójáról az angol-horvát meccs közben
Az angol szurkoló súlyos állapotban van.
Bugyi nélkül állt az ablakban a brutál mellű botrányhősnő
Amanda Nicole-nak sikerült ismét magára irányítania a figyelmet.
A világelső Novak Djokovic nyerte a Roland Garrost
Ez a szerb teniszező 19. Grand Slam-trófeája.
Egyelőre nem tudni, Eriksen miért esett össze
„Úgy érzem, menten kimegyek innen, és edzésbe állok” – mondta a futballista a társaknak.