Olimpia

2020.02.15. 08:54

A NOB nem készít vésztervet a koronavírus miatt

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) nem áll szándékában más helyszínre költöztetni Tokióból a Nyári Olimpiai Játékokat, és más ,,vésztervet„ sem készít a koronavírus miatt – idézte pénteken az EFE hírügynökség John Coatesot, a NOB koordinátorát.

Coates cáfolta, hogy egyáltalán szóba került volna, hogy új helyszínt keressenek az olimpiának. Kijelentette: tartják a kapcsolatot az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) és elemzik azon kínai sportolók helyzetét, akik részt vesznek az olimpiai selejtezőkön. Úgy vélte: sokat segít, hogy a kínai sportolók zöme külföldön edz, így a kvalifikációs versenyeken való rézvételük semmilyen kockázattal nem jár. Az ausztrál sportdiplomata kijelentette: a NOB ,,teljes mértékben megbízik„ a japán hatóságokban, hogy megfelelően kezelik az ügyet.

Japánban csütörtökön erősítették meg hivatalosan, hogy egy 80 éves nő koronavírus-fertőzés következtében halt meg Tokiótól délre, Kanagawában.

A japán hatóságok eddig 250 Covid-19-cel fertőzött személyt regisztráltak, többségük a Yokohama kikötőjének közelében több mint egy hete karanténba helyezett hajó utasai és legénységének tagjai.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!