Hallgassa élőben!
Fotó: AFP

Harmadik lett futamában és zárkózik Berecz Zsombor

A vitorlázók finndingi hajóosztályának 7. és 8. futamát rendezték szombaton a tokiói olimpián. Ezen Berecz Zsombor a harmadik, illetve az ötödik helyen ért célba és összesítésben a harmadik pozíciót foglalja el.

A 7. futam elején még vezetett is világ- és Európa-bajnok versenyzőnk, s ami jó hír volt még, hogy riválisai mind a vert mezőnyben helyezkedtek el. Sajnos az éllovas brit Scott a végén fel tudott jönni a hatodik helyre, de a spanyol Cardona csak a 13. helyen zárt.

A 8. futamot viszont gyengébben kezdte, az első időmérőnél még csak a 11. volt, s onnan kezdte meg a felzárkózást, végül pedig sikerült egészen az 5. helyig feljönnie. Ráadásul a második helyen álló spanyol ezúttal is két hellyel mögötte ért célba, azaz köztük három pontra csökkent a különbség. A rossz hír az, hogy az éllovas Scott viszont megnyerte a futamot, így 9 ponttal elhúzott. Az üldözőkkel szemben viszont továbbra is hét pont az előny, csak már nem az argentin Olezza, hanem a holland Heiner a negyedik.

Holnap további két futamra kerül sor a hajóosztályban, majd a hétfői szünnapot követően augusztus 3-án, kedden rendezik a dupla szorzójú éremfutamot a legjobb tíz versenyző számára.

TOKIÓ 2020
VITORLÁZÁS, FINNDINGI
Az állás 8 futam után:
1. Giles Scott (brit) 20 pont
2. Joan Cardona (spanyol) 26
3. BERECZ ZSOMBOR 29
4. Nicholas Heiner (holland) 36
5. Josh Junior (új-zélandi) 38
6. Facundo Olezza (argentin) 46

További hírek az olimpiáról a Nemzeti Sport Online-on.Arad: három afgán állampolgárra bukkantak a határőrök egy kamionban
Csúnya vita robbant ki a stúdióban: Majka durván odaszólt Tóth Gabinak (videó)
Pattanásig feszült a hangulat, amikor Majka és Tóth Gabi heves vitába kezdtek egymással a Sztárban Sztár leszek! stúdiójában.
Bukarestben kedden kezdődik a koronavírus elleni oltás harmadik adagjának beadása
A nemzetközi sajtó Hamiltonról: „Ez az ember egy élő legenda”
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő Lewis Hamilton 100. futamgyőzelmét taglalja a Forma-1-es Orosz Nagydíj másnapján, a svájci Blick szerint „Ez az ember egy élő legenda!”.
Gulyás: Brüsszelnek komolyan át kell gondolnia Közép-Európához való viszonyát
A brüsszeli tisztviselők problémája, hogy nem képesek tolerálni a másságot – mondta a miniszter.