Hallgassa élőben!
Fotó: Mirkó István / Nemzeti Sport

Bíró Attila: A támadásokon ment el

A tokiói olimpia női vízilabdatornájának B-csoportjában Kína két góllal legyőzte Magyarországot. A találkozó után Bíró Attila, a válogatott szövetségi kapitánya, valamint Gurisatti Gréta, Magyari Alda és Szücs Gabriella és az ellenfél kapitánya, Petar Porobics értékelt a Nemzeti Sportnak.

– Most kell higgadtnak maradni, ugye?

– Persze – válaszolta Bíró Attila, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya. – Nem lepett meg Kína, tudtuk, hogy mire számíthatunk – mi magunkat leptük meg azzal, hogy nem lőttünk élesen. A támadásokon ment el, noha az elején a védekezésünk sem volt az igazi. Eddig működött a bekkelés, a kapusteljesítmény és főleg a centerjátékunk, utóbbit most nem díjazták a bírók – illetve a kínai bekkek nyilván a több ezer éves csontkovács-rendszerüket hasznosítva sanszot sem adtak… Benne volt kis fásultság is, amit éreztem a csapaton, ugyanakkor döntetlenre még így is jók lehettünk volna, csak többre nem. Biztos vagyok abban, hogy a negyeddöntőben jobbak leszünk, mert ez kevés is oda.

– A pocsék első félidő után mitől indultunk el felfelé?
– Védekezést váltottunk, amit lehet, hogy hamarabb kellett volna, de a lényeg, hogy többet kellett volna segíteni a kapusunknak. Utána már Alda is elkezdett védeni, azonban bőven adták kiállításokat, ezért még mindig érdekes kérdés, egy vagy két kapust nevezzünk-e – nem is tudom, mi lett volna, ha ezúttal kettőt írunk be, mert nem maradtunk volna elegen…

– Normál esetben, tizenhármas meccskeretnél cserélt volna kapust?
– Biztosan, akár oda-vissza is. Alda viszont a második félidőre talpra állt, és ahogy mondtam, előtte nem segítettünk neki eleget.

További nyilatkozatokat ide kattintva olvashat!Csúnya vita robbant ki a stúdióban: Majka durván odaszólt Tóth Gabinak (videó)
Pattanásig feszült a hangulat, amikor Majka és Tóth Gabi heves vitába kezdtek egymással a Sztárban Sztár leszek! stúdiójában.
Bukarestben kedden kezdődik a koronavírus elleni oltás harmadik adagjának beadása
A nemzetközi sajtó Hamiltonról: „Ez az ember egy élő legenda”
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő Lewis Hamilton 100. futamgyőzelmét taglalja a Forma-1-es Orosz Nagydíj másnapján, a svájci Blick szerint „Ez az ember egy élő legenda!”.
Gulyás: Brüsszelnek komolyan át kell gondolnia Közép-Európához való viszonyát
A brüsszeli tisztviselők problémája, hogy nem képesek tolerálni a másságot – mondta a miniszter.
Bartók-évfordulós zongoraest volt a PKE-n
Bartók születésének 140. évfordulója alkalmából Ábrám Endre zongoraestjére került sor szeptember 25-én, szombaton 18 órai kezdettel a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, a Partiumi Magyar Művelődési Céh (PMMC) szervezésében.