Klímabiztonság

2021.09.24. 09:17

Virgil Popescu: Az energia biztonságot jelent

Fotó: wall-street.ro

Az energia biztonságot jelent, és a szén-dioxid-mentesítési folyamat nem valósítható meg atomenergia nélkül – jelentette ki Virgil Popescu energiaügyi miniszter a Transzatlanti Partnerség az Energiaügyi és Éghajlat-politikai Együttműködésért (P-TECC) miniszteri találkozóján Varsóban, Lengyelországban.

„Közöltem, hogy az energia biztonságot jelent, és a szén-dioxid-mentesítési folyamat nem lehetséges atomenergia nélkül. Ugyanakkor az amerikai partnereinkkel folytatott találkozón a Románia és az Egyesült Államok közötti stratégiai partnerség 10. évfordulója kapcsán tárgyaltunk az energetikai együttműködésről, valamint a Románia és az Egyesült Államok közötti, a cernavodai atomenergetikai projektekkel kapcsolatos együttműködési megállapodásról. Türelmetlenül várom, hogy amerikai partnereinkkel együtt dolgozhassunk az energia- és klímabiztonságunk előmozdítása, a nukleáris együttműködési projektek kidolgozása és a romániai ritkaföldfémipar fejlesztése érdekében” – nyilatkozta a miniszter.

Virgil Popescu csütörtökön Varsóban a Transzatlanti Partnerség az Energia- és Éghajlatügyi Együttműködésért (P-TECC) miniszteri találkozón vett részt.

A Jennifer Granholm amerikai energiaügyi miniszter és Michal Kurtyka lengyel éghajlat- és környezetvédelmi miniszter védnöksége alatt tartott eseményen az Európai Bizottság és a P-TECC résztvevő államainak magas rangú tisztségviselői vettek részt.

A találkozó alkalmával a román energiaügyi miniszter találkozott Jennifer Granholmmal és Piotr Naimskival, Lengyelország stratégiai energetikai infrastruktúráért felelős képviselőjével, Zorana Mihajlovic szerb miniszterelnök-helyettessel, bánya- és energiaügyi miniszterrel, valamint German Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszterrel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában