Koronavírus Romániában

2021.02.28. 17:30

Vasárnap délig 145.981 személy kért előjegyzést a hétfőn megnyíló új oltópontok valamelyikén történő immunizálásra

A CNCAV szerint a következő megyékben van még szabad hely: Botoşani, Buzău, Krassó-Szörény, Kovászna, Dolj, Gorj, Hargita, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Máramaros, Mehedinţi, Neamţ, Szatmár, Suceava, Teleorman és Vrancea.

Szombaton és vasárnap 13 óráig 145.981 személy kért előjegyzést az új oltópontok valamelyikén történő immunizálásra. A Pfizer/BioNTech vakcina beadására kialakított 130 új oltópont hétfőn nyílik meg – közölte a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vasárnap.

A COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) pénteken közölte, hogy hétfőtől 130 új oltópontot helyeznek üzembe a Pfizer/BioNTech vakcinával történő immunizálásra.

A tájékoztatás értelmében a következő 20 nap során 156.000 személynek lesz lehetősége megkapni a vakcinát. Minden oltópont 60 személyt tud fogadni naponta.

Időpontokat szombattól kezdődően lehet kérni személyesen vagy a háziorvos, illetve hozzátartozó segítségével, a 021.414.44.25 telefonszámon, vagy a https://vaccinare-covid.gov.ro felületen.

A jogosultak a vakcinakampány második csoportjához tartozó személyek: krónikus betegek, 65 év fölöttiek, fogyatékkal élők.

AGERPRES/ (RO – szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, re

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában