Hallgassa élőben!
2021. 02. 28. 17:30 |
A CNCAV szerint a következő megyékben van még szabad hely: Botoşani, Buzău, Krassó-Szörény, Kovászna, Dolj, Gorj, Hargita, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Máramaros, Mehedinţi, Neamţ, Szatmár, Suceava, Teleorman és Vrancea.

Szombaton és vasárnap 13 óráig 145.981 személy kért előjegyzést az új oltópontok valamelyikén történő immunizálásra. A Pfizer/BioNTech vakcina beadására kialakított 130 új oltópont hétfőn nyílik meg – közölte a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vasárnap.

A COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) pénteken közölte, hogy hétfőtől 130 új oltópontot helyeznek üzembe a Pfizer/BioNTech vakcinával történő immunizálásra.

A tájékoztatás értelmében a következő 20 nap során 156.000 személynek lesz lehetősége megkapni a vakcinát. Minden oltópont 60 személyt tud fogadni naponta.

Időpontokat szombattól kezdődően lehet kérni személyesen vagy a háziorvos, illetve hozzátartozó segítségével, a 021.414.44.25 telefonszámon, vagy a https://vaccinare-covid.gov.ro felületen.

A jogosultak a vakcinakampány második csoportjához tartozó személyek: krónikus betegek, 65 év fölöttiek, fogyatékkal élők.
AGERPRES/ (RO – szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, re

Dosszié