Oltáskampány

2021.09.14. 18:48

Variálni lehet az oltások típusát

Bkscsaba, 2021. jlius 17. Kovcs Ferencn asszisztens beolt egy frfit a nmet-amerikai fejleszts Pfizer-BioNTech koronavrus elleni oltanyag, a Comirnaty-vakcina msodik adagjval a bkscsabai Rthy Pl krhzban 2021. jlius 17-n. MTI/Rosta Tibor

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az AstraZeneca vakcinájából legalább egy adagot felvett személyeknek szakorvos vagy háziorvos ajánlására más típusú szérumot is fel lehet ajánlani második dózisként – jelentette ki Valeriu Gheorghiţă, az oltáskampány vezetője. A Victoria-palotában tartott sajtóértekezleten a katonaorvos rámutatott, vannak olyan személyek, akik bizonyos – leggyakrabban egészségügyi – okokból nem vették fel a javasolt időben a második adag oltást, vagy azért, mert féltek az esetleges mellékhatásoktól, vagy, mert közben megfertőződtek a vírussal.

„Nagyon fontos azonban, hogy az egészségügyi szakemberek által ajánlott teljes oltásadagot felvegyük, még akkor is, ha kifutottunk a határidőből. Gyakorlatilag soha nem késő felvenni a második adagot is” – nyomatékosította.

Hozzátette, azok, akik az AstraZeneca vakcinájából egy adagot megkaptak, de bizonyos kockázati tényezők miatt tartanak a második adag beadásától, a másik típusú – mRNS – oltást is megkaphatják az oltásképlet kiegészítésére, de kizárólag szakorvos vagy háziorvos ajánlására.

Azt is megemlítette, hogy a várandós nők, illetve a szoptató anyák esetében is javasolt a koronavírus elleni oltás felvétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában