Kenyér ára

2020.08.24. 12:10

Uniós viszonylatban Romániában a legolcsóbb a kenyér

 Európai uniós viszonylatban Romániában a legolcsóbb a kenyér, ennek ára a fele az uniós átlagnak – közölte hétfőn az Eurostat a 2019-es adatok alapján.

Fotó: Illusztráció

Ezek szerint tavaly Dániában kellett a legtöbbet fizetni a kenyérért és a gabonáért, ezek ára 51 százalékkal magasabb volt az EU-s átlagnál, majd Ausztria (az EU-s átlagnál 33 százalékkal magasabb árak), illetve Luxemburg és Finnország (mindkettőben az EU-s átlagnál 25 százalékkal magasabb árak) következik a sorban.

A lista másik végén Románia áll, ahol a kenyér és a gabona ára 47 százalékkal kisebb volt az uniós átlagárnál, Bulgáriában az EU-s átlagnál 35 százalékkal, Lengyelországban pedig 30 százalékkal alacsonyabb árakat jegyeztek.

Az Eurostat szerint Romániában olyan nem EU-tagország balkáni államokhoz képest is olcsóbb a kenyér, mint Észak-Macedónia, Albánia, Szerbia vagy Bosznia-Hercegovina. Gyakorlatilag az Eurostat által vizsgált 37 ország közül nálunk kell a legkevesebbet fizetni a kenyérért.

Címkék#ár#kenyér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában