Forgalmas helyeken

2020.08.04. 07:48

Újabb városokban vált kötelezővé a maszkviselés nyílt tereken

Kovászna megyében kötelező lesz keddtől a védőmaszk viselése a piacokon, buszmegállókban és más forgalmas nyílt tereken, a teraszok és játéktermek pedig 23 óráig tarthatnak nyitva – rendelte el hétfőn a megyei vészhelyzeti bizottság.

A döntés értelmében a koronavírus terjedésének fékezése érdekében egy megszabott időintervallumban minden 5 évet betöltött személy számára kötelezővé teszik az orrot és a szájat eltakaró védőmaszk viselését a zárt köztereken, illetve az olyan forgalmas nyílt tereken, mint a piacok, vásárok, buszmegállók, vonatállomások, pályaudvarok, kültéri ünnepségek, zarándoklatok helyszínei, turisztikai látványosságok külső terei. A pontos helyszíneket és a maszkviselési intervallumot a megyei közegészségügyi igazgatóság javaslatai alapján jelölik ki.

A maszkviselési kötelezettség alól csak a nehéz fizikai munkát végzők és az 5 éven aluliak mentesülnek – derül ki a prefektúra honlapján közzétett határozatból.

A vészhelyzeti bizottság döntése értelmében ugyanakkor 23 óra és 6 óra között nem működhetnek az éttermek, kocsmák, kávézók teraszai, és a játéktermeknek is be kell zárniuk 23 órakor.

Bukarestben is

ötelező lesz a maszkviselés Bukarestben az óváros sétálóutcáin, valamint a piacokon és a buszmegállókban, vonatállomásokon is – döntötte el hétfőn a főváros vészhelyzeti bizottsága.

A prefektusi hivatal sajtószóvivője, Mariana Stancu-Ţipişcă szerint a határozat értelmében egész nap folyamán kötelező lesz a védőmaszk viselése az óváros sétálóutcáin, a piacokon, vásárokon, továbbá a tömegközlekedési eszközök megállóiban, a vonatállomásokon, buszpályaudvarokon és taxiállomásoknál.

Döntés született arról is, hogy a különféle események, előadások szervezőinek kötelességük védőmaszkokat biztosítani a résztvevőknek, akiknek kötelező módon viselniük kell ezeket az esemény/előadás egész ideje alatt.

A döntést egyöntetűen megszavazták a bizottság tagjai – mondta még a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában