Koronavírus Romániában

2020.03.25. 09:43

FRISSÍTVE: Újabb személy halálát okozta a koronavírus

Újabb személy halálát okozta a koronavírus Romániában, és ezzel tizenháromra nőtt a betegség halálos áldozatainak száma – közölte március 25-én, szerdán a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Pontosításokat közöltek a hatóságok a koronavírus 13. halálos áldozatával kapcsolatban

A szerda reggel elhunyt koronavírus-fertőzött március 20-ától lakhelyi elkülönítésben volt, mert Spanyolországban (Madridban) járt korábban, és más betegségekben is szenvedett (cukorbetegség, pitvarfibrilláció és ischaemiás szívbetegség) – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport. A hatóságok szerda reggel jelentették be, hogy újabb személy halálát okozta a koronavírus Romániában, és ezzel tizenháromra nőtt a betegség halálos áldozatainak száma. A legutóbbi áldozat egy 72 éves, Krassó-Szörény megyei nő, akit kedden szállítottak át a temesvári járványkórház intenzív osztályára a resicabányai kórházból, ahol március 21-étől kezelték. A korábbi tájékoztatásban a hatóságok azt állították, hogy „a beteg nem járt külföldön, és arról sincsenek információk, hogy kapcsolatban állt volna koronavírussal fertőzött személlyel”.


 

A legutóbbi áldozat egy 72 éves, Krassó-Szörény megyei nő, akit kedden szállítottak át a temesvári járványkórház intenzív osztályára a resicabányai kórházból, ahol március 21-étől kezelték. A nő nem járt külföldön, és arról sincsenek információk, hogy kapcsolatban állt volna koronavírussal fertőzött személlyel. Az idős nő szerda reggel halt meg.

A 12. áldozat egy 74 éves, Ialomiţa megyei személy, akit a comăneşti-i kórházban kezeltek. A férfin március 19-én jelentek meg a tünetek, 22-én súlyos állapotban szállították kórházba. A túlsúlyos páciens veseelégtelenségben és több más betegségben is szenvedett.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában